Leicester este pe locul 3 în Premier League cu 5 etape înainte de final, având 7 puncte avans peste West Ham United, echipa de pe locul 5. În mod normal, clasarea în Top 4 la finalul stagiuni le-ar aduce "vulpilor" prezența în grupele Champions League în sezonul viitor.
Totuși, există un scenariu în care locul 4 ar lăsa echipa lui Brendan Rodgers în afara competiției supreme din fotbalul european. Dacă Leicester va termina pe 4, atunci echipa de pe King Power Stadium nu va avea asigurată prezența în grupele Champions League.

Leicester ar putea rata Champions League, chiar dacă va termina campionatul pe locul 4

Premier League
United, discuții cu Pochettino pentru a prelua echipa, din vară. Ce alte variante mai au ''diavolii'
12/01/2022 LA 12:15
Scenariul care o va duce pe Leicester doar în Europa League este acela ca Chelsea să nu termine în primele 4 în Anglia, dar să câștige Champions League, iar Arsenal să triumfe în Europa League.
UEFA nu permite niciunei țări să trimită mai mult de 5 echipe în Champions League într-un sezon. Astfel, dacă Leicester va termina pe locul 4, iar pe 3 va încheia West Ham sau Liverpool spre exemplu, atunci "vulpile" vor depinde de ce vor face Chelsea și Arsenal în competițiile europene.
Ambele echipe londoneze au șanse reale să joace finalele Champions League și Europa League. Chelsea pornește ca favorită în fața lui Real Madrid, în Champions League, după 1-1 în turul din Spania, iar lui Arsenal i-ar ajunge o victorie cu 1-0 în fața lui Villarreal, după ce ibericii s-au impus cu 2-1 pe El Madrigal, în meciul tur din semifinalele Europa League.
Evident, acest scenariu este greu de realizat, dar cert este că Leicester trebuie să încheie pe locul 3 în Premier League pentru a fi 100% sigură de prezența în Champions League în stagiunea viitoare.
Programul lui Leicester în Premier League, în finalul sezonului
  • Southampton (deplasare)
  • Newcastle (acasă)
  • Manchester United (deplasare)
  • Chelsea (deplasare)
  • Tottenham (acasă)
Leicester este calificată și în finala Cupei Angliei, unde se va duela cu Chelsea, pe 15 mai, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/29/3123210.jpg
Premier League
Un nou meci amânat în Premier League: Leicester - Norwich, reprogramat din cauza COVID-19
30/12/2021 LA 20:41
Premier League
Breaking News: Leicester - Tottenham, amânat, din cauza COVID-19
16/12/2021 LA 12:32