Atacanții din Manchester United, Marcus Rashford, Mason Greenwood și Anthony Martial, au fost numiți pe lista scurtă pentru premiul de cel mai bun tânăr jucător din sezonul trecut de Premier League.
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735567.jpg
Cel de-al 4-lea jucător al "diavolilor" care poate obține acest premiu este goalkeeper-ul Dean Henderson. Acesta a avut un sezon fantastic la Sheffield United, unde a fost împrumutat de United, reușind să încheie 13 meciuri fără gol primit. Acesta s-a întors la United după terminarea sezonului și dorește să devină titular în echipa lui Solskjaer, iar presa englezeă a scris că i-a trasmis un ultimatum managerului norvegian în acest sens.
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50
Premiul este destinat jucătorilor care nu împliniseră 23 de ani la startul ediției trecute de campionat, iar câștigătorul va fi ales în urma voturilor exprimate de fani. Anthony Martial urmează să împlinească 25 de ani, dar este eligibil conform regulilor pentru a obține acest premiu.
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827488.jpg

Alexander Arnold este marele favorit

Fundașul lui Liverpool, Trent Alexander Arnold este marele favorit în această cursă. Arnold a fost un punct fix în echipa lui Klopp, care a dus primul titlu la Liverpool după o pauză de 30 de ani. Pe lângă faptul că a excelat din punct de vedere defensiv, Arnold a oferit nu mai puțin de 13 pase decisive în sezonul recent încheiat.
Chelsea are și ea 2 oameni candidați pentru acest premiu: Mason Mount și Christian Pulisic. Primul a avut un prim sezon excelent în Premier League și este unul dintre preferații lui Frank Lampard, iar Pulisic s-a evidențiat foarte mult în special în a doua parte a sezonului, la meciurile de după reluarea fotbalului.
Ultimul nominalizat pe această listă este căpitanul celor de la Aston Villa, Jack Graelish. Acesta a marcat 8 goluri și a oferit 6 assist-uri în sezonul trecut, contribuind substanțial la salvarea echipei de la retrogradare.
O absență oarecum surprinzătoare de pe această listă este cea a lui Bukayo Saka. Starul în devenire al "tunarilor" a avut un sezon foarte bun, mai ales în a doua parte, dar nu a fost nominalizat. O altă absență de marcă este cea a lui Tammy Abraham. Atacantul lui Chelsea a marcat 15 goluri în sezonul trecut, dar nu a fost inclus pe această listă.

Lista finală a candidaților

 • Trent Alexander-Arnold (21de ani) - Liverpool
 • Jack Grealish (24 de ani) - Aston Villa
 • Mason Greenwood (18 ani) - Manchester United
 • Dean Henderson (23 de ani) - Manchester United (a jucat la Sheffield United)
 • Anthony Martial (24 de ani) - Manchester United
 • Mason Mount (21 de ani) - Chelsea
 • Christian Pulisic (21 de ani) - Chelsea
 • Marcus Rashford (22 de ani) - Manchester United

Jucători importanți care nu se regăsesc pe listă

 • Bukayo Saka (18 ani) - Arsenal
 • Tammy Abraham (22 de ani) - Chelsea
 • Declan Rice (21 de ani) - West Ham
 • Reece James (20 de ani) - Chelsea
 • Dwight McNeil (20 de ani) - Burnley
Premier League
Manchester United a refuzat prima ofertă pentru Martial! Ce i-a nemulțumit de pe englezi
28/12/2021 LA 18:56
Premier League
Martial, lăsat să plece în ianuarie dacă oferta va fi "în interesul clubului"! Anunțul lui Rangnick
27/12/2021 LA 10:23