Sadio Mane, Jordan Henderson și Trent Alexander Arnold sunt cei 3 jucători ai campioanei Liverpool care se află în cursa pentru prestigiosul trofeu individual. Kevin De Bruyne este singurul jucător nominalizat de la Manchester City, iar lista este completată de golgheterul din sezonul trecut Jamie Vardy de la Leicester, Danny Ings de la Southampton și oarecum surprizător de Nick Pope, portarul celor de la Burnley.
https://i.eurosport.com/2017/01/26/2011361.jpg

Liverpool domină lista scurtă de 7 fotbaliști

Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 19 ORE
Sezonul perfect făcut de Liverpool oferă mari șanse jucătorilor campioanei să obțină și cele mai importante trofee individuale care se acordă în Premier League. Căpitanul Jordan Henderson a avut un sezon fantastic și a fost deja ales cel mai bun jucător al sezonului trecut de către jurnaliștii englezi luna trecută.
Sadio Mane a excelat și el în ediția trecută, înscriind 18 goluri și dând 6 pase decisive, iar Trent Alexander Arnold a impresionat pe toată lumea cu evoluțiile sale, reușind 13 pase de gol pentru coechipierii săi, pe lângă evoluțiile perfecte din punct de vedere defensiv. De altfel, fundașul de doar 21 de ani este mare favorit să obțină premiul pentru cel mai bun tânăr jucător al sezonului trecut.
De pe această listă nu putea lipsi golgheterul campionatului, Jamie Vardy. Atacantul lui Leicester a marcat 23 de goluri pentru "vulpi" și a depășit borna celor 100 de goluri marcate în Premier League. Chiar și așa, reușitele sale nu au ajutat echipa lui Brandon Rodgers să se claseze pe un loc de Champions League, terminând pe locul 5 stagiunea precedentă.
Atacantul Danny Ings a avut și el un sezon foarte bun la Southampton și face parte dintre cei 7 jucători nominalizați pentru acest premiu. Ings a jucat în toate cele 38 de etape ale sezonului trecut, reușind 22 de goluri, ajutându-i astfel pe "sfinți" să stea departe de grijile retrogradării.
Kevin De Bruyne este singurul jucător al lui Manchester City de pe această listă. Belgianul a avut un sezon aproape perfect, reușind nu mai puțin de 20 de pase decisive, egalând astfel un record vechi de 17 ani deținut de Thiery Henry.
https://i.eurosport.com/2019/05/24/2595644.jpg

Nick Pope, marea surpriză

Prezența lui Nick Pope de la Burnley pe această listă este oarecum surprinzătoare, dar evoluțiile goalkeeper-ului din sezonul trecut au fost de-a dreptul încântătoare.
Pope a câștigat deja premiul "Golden Glove" (Mănușa de aur), acordat portarului care a terminat cele mai multe meciuri fără gol primit, după ce a reușit să închidă poarta de 15 ori, devansându-l pe Ederson de la City, care a avut doar 14 astfel de reușite.
Portarul a ajutat echipa lui Sean Dyche să termine pe locul 10 în Premier League și a făcut parte din singura echipă care a luat puncte pe terenul lui Liverpool în sezonul trecut, având la acel meci câteva intervenții miraculoase.
Manchester United nu are nici un jucător candidat la acest premiu individual, dar "diavolii" domină lista finală a pretendenților la premiul alocat tinerilor jucători.

Lista finală a nominalizaților

  • Nick Pope - Burnley
  • Jordan Henderson - Liverpool
  • Sadio Mane - Liverpool
  • Trent Alexander-Arnold - Liverpool
  • Kevin De Bruyne - Manchester City
  • Jamie Vardy - Leicester
  • Danny Ings - Southampton
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50