Liverpool a avut un sezon sub așteptări, car formația de pe Anfield are planuri mari pentru sezonul viitor. Plecarea lui Wijnaldum al Barcelona reprezintă însă o problemă majoră pentru Jurgen Klopp, care intenționează să aducă un jucător de valoare, cu un profil asămănător olandezului.
Conform belgienilor de la nieuwsblad.be, principala opțiune a lui Liverpool în această direcție este Youri Tielemans (24 de ani), jucătorul celor de la Leicester. Belgianul a impresionat în acest sezon la echipa lui Brendan Rodgers, dar ratarea calificării în Champions League l-ar putea determina să-și dorească să facă un pas în față, la un club mai mare.
Premier League
Jurgen Klopp, scrisoare emoționantă către un fan al lui Liverpool care suferă de o boală gravă
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2021/05/15/3133280.jpg

Liverpool îl vrea pe Tielemans, ca înlocuitor al lui Wijnaldum

Tielemans este cotat la 55 de milioane de €, iar acesta este momentul perfect pentru Leicester să-l vândă, deoarece contractul său este valabil până în 2023. În acest sezon, belgianul a jucat 51 de meciuri pentru "vulpi" în toate competițiile marcând de 9 ori și oferind 6 assist-uri.
Calitățile lui Tielemans sunt profund asemănătoare cu cele ale lui Wijnaldum. Acesta oferă un echilibru perfect între apărare și atac și posedă un șut foarte bun de la distanță, dovadă golul marcat în finala Cupei Angliei din acest an, contra lui Chelsea.
Tielemans a fost crescut de Anderlecht, iar în 2017 a fost vândut la AS Monaco pentru 26 de milioane de €. Evoluțiile bune la echipa din Principat i-au determinat pe cei de la Leicester să plătească 45 de milioane de € în schimbul său în 2019.
Tielemans este un component de bază al naționalei Belgiei, pentru care a strâns 37 de selecții și a marcat de 4 ori. De altfel, mijlocașul face parte din lotul lui Roberto Martinez pentru Campionatul European din această vară și e de așteptat ca o decizie privind viitorul său să fie luată după turneul final.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Salah a primit galbene exclusiv pentru că și-a scos tricoul. Reacția genială a lui Klopp
ACUM 15 ORE
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 5-a din Premier League
ACUM 17 ORE