Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool a rămas fără tricouri în magazin! 1.7 milioane de tricouri s-au vândut în acest sezon

Ion Alexandru

Actualizat 05/07/2020 la 09:19 GMT+3

Vânzările record au dus la o situație fără precedent. Liverpool nu mai are tricouri de vânzare în magazinul său și nici nu mai are cum să-i satisfacă pe fanii dornici să cumpere altele.

Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a vândut 1.7 milioane de tricouri în acest sezon în care titlul a venit pe Anfield după 30 de ani. Fanii care vor acum să cumpere tricouri nu mai au de unde. Explicația este simplă. Relațiile din Liverpool și sponsorul de echipament, New Balance sunt reci, după ce noua campioană din Premier League a semnat un contract cu rivala Nike. Acest contract începe la 1 august, iar New Balance refuză să producă alte tricouri.
Liverpool a făcut cereri repetate, în ultimele 2 luni, către New Balance pentru a suplimenta numărul de tricouri din magazinul oficial, dar nimic nu i-a putut îndupleca pe șefii firmei din Boston.
Liverpool și New Balance vor încheia colaborarea per 1 august. Trecerea lui Liverpool la Nike ar fi trebuit să aibă loc la 1 iunie, dar părțile au ajuns la un acord pentru o prelungire de 2 luni din cauza pandemiei de coronavirus.
Liverpool nu mai are tricouri pentru fani

Record după record

Liverpool și-a bătut propriul record de vânzări în fiecare din ultimii trei ani. Odată cu venirea lui Jurgen Klopp, puterea globală de expunere a lui Liverpool a crescut în fiecare sezon și a mers mănă-n mănă cu succese de pe teren.
echipament liverpool
Liverpool vrea să doboare încă un record în sezonul viitor, în care sponsor tehnic va fi un alt gigant american, Nike. Deși va încasa cu 15 milioane de lire mai puțin decât în înțelegerea cu New Balance, doar 30 de milioane de lire sterline, Liverpool va avea un procent de 20% din fiecare produs vândut. Acest lucru ar putea duce la o dublarea a sumei inițiale.

Liverpool nu stă încă la masa bogaților

Deși Liverpool vinde cele mai multe tricouri, clubul de pe Anfield nu poate rivaliza în Europa în materie de încasări din contracte cu producătorii de echipament sportiv cu Real Madrid, Manchester United sau Barcelona.
Topul contractelor
  • 1. Real Madrid - 120 milioane de euro/ an (Adidas)
  • 2. Barcelona - 105 milioane de euro/an (Nike)
  • 3. Manchester United - 87 milioane de euro/ an (Adidas)
  • 4. Manchester City - 75.3 milioane de euro/an (Puma)
  • 5. Paris St.Germain - 75 milioane de euro/an (Nike)
  • 6. Chelsea - 70 milioane de euro/an (Nike)
  • 7. Bayern Munchen - 66 milioane euro/an (Adidas)
  • 8. Arsenal - 57 milioane euro/an (Adidas)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo