Liverpool trebuia să se mute inițial în noua bază în valoare de 50 milioane de lire încă de la finalul sezonului precedent, după ce "cormoranii" au devenit în premieră campioni în Premier League. Lucrările din Kirkby au fost întârziate însă din cauza pandemiei, iar trupa lui Klopp a fost nevoită să amâne instalarea în noua "casă".
În tot acest timp, Liverpool s-a antrenat la Melwood, baza care deja a fost vândută în schimbul a 10 milioane de lire și care a reprezentat "casa" trupei de pe Anfield în ultimii 60 de ani.
Potrivit The Athletic, Jurgen Klopp și-a dat acordul ca echipa să se mute în noua bază din Kirkby luna viitoare, la următoarea pauză cu meciuri internaționale. În aceste condiții, derby-ul cu Manchester City, de pe 8 noiembrie, va fi ultimul meci înaintea căruia campioana en-titre din Premier League se va antrena la celebra bază Melwood.
Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
ACUM 8 ORE
Conducerea lui Liverpool a anunțat în 2017 că echipa se va muta la Kirkby. Klopp considera că Liverpool are nevoie de mai mult spațiu decât cel pus la dispoziție la Melwood.
"Îmi place foarte mult Melwood, dar fotbalul se schimbă. Nu putem evita acest lucru. Nu putem să rămânem pe loc și să sperăm că ne putem lupta cu celelalte cluburi. Uneori trebuie să setezi anumite standarde. Mă bucur că oamenii din conducere ne-au oferit oportunitatea să facem acest pas uriaș.
În urmă cu 25 de ani, Melwood reprezenta nivelul potrivit. Dar multe lucruri s-au schimbat în 25 de ani. Este fantastic aici, dar din păcate nu avem la dispoziție prea mult spațiu. Dacă vrem să mai avem un birou, nu știm unde să-l punem. Aceasta este situația. Dacă vom rămâne aici încă 25 de ani nu va fi deloc bine pentru club.", spunea Jurgen Klopp, în urmă cu 3 ani.

Liverpool se mută în noua bază de antrenament

Lucrările la noua bază de la Kirkby au început în 2018 și trebuiau să fie finalizate în primăvara acestui an. Pandemia a dat însă peste cap planurile lui Liverpool, iar lucrările au fost întrerupte din martie până în mai. Între timp, procesul de construcție s-a reluat, iar acum se află aproape de final.
Noua bază sportivă a lui Liverpool - de 9.200 de metri pătrați - va cuprinde 3 terenuri hibride (gazon natural + artificial), două săli de fitness, o sală de sport, o piscină, facilități de hidroterapie și recuperare, săli dotate cu echipament video, săli de conferință și birouri.
La noua bază se vor pregăti atât prima echipă, condusă de Klopp, cât și juniorii "cormoranilor".
În timp ce Liverpool se va muta în noua sa bază de antrenament ultramodernă, Melwood - care a fost casa "cormoranilor" în ultimii 60 de ani - va fi transformată în complex rezidențial, format din case specifice orașului Liverpool.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM 9 ORE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22