După 30 de așteptare, agonie, extaz, nerăbdare și multă muncă, Liverpool a cucerit titlul în Premier League. Miercuri, după meciul cu Chelsea, jucătorii și staff-ul au avut parte de o noapte de neuitat. Petrecerea a început pe teren, a continuat la vestiare și probabil că foarte mulți suporteri ai Cormoranilor încă petrec reușita istorică a echipei lui Jurgen Klopp.
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854246.jpg
Mii de fani s-au strâns în afara stadionului și au umplut de-a dreptul străzile din jurul Anfield-ului, lansând artificii pe cer și strigând entuziasmați că sunt campioni, în sfârșit. Clubul a publicat mai apoi o serie de fotografii de la petrecerea care a avut loc în vestiar, iar printre ele s-au găsit și cinci imagini ale căror informații sunt prețioase. Important de precizat este că absolut nimeni nu a stat deoparte.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

5 lucruri de reținut după petrecerea din vestiar a jucătorilor lui Liverpool

1. Adam Lallana, între lacrimi de despărțire și bucuria titlului
În ce mod se desparte Adam Lallana de Liverpool! Mijlocașul ofensiv al Cormoranilor se va despărți în această vară de noua campioană din Premier League. În urmă cu o lună, el şi-a prelungit cu 30 de zile contractul cu Liverpool pentru a prinde finalul sezonului la echipa care a câștigat titlul în Anglia după 30 de ani. Altfel, internaţionalul englez de 32 de ani ar fi trebuit să părăsească echipa la 30 iunie şi ar fi ratat celebrarea titlului.
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854916.jpg
Al său contract expiră după meciul cu Newcastle de duminică. În șase sezoane, Lallana a strâns pentru Liverpool 178 de apariții, marcând 22 de goluri și oferindu-le colegilor 22 de pase decisive. Fotbalistul de 32 de ani a arătat la petrecerea din vestiar emoționat, îngândurat, dar și fericit pentru succesul istoric al echipei pe care o va părăsi. Într-un cadru, Lallana apare stând jos, având în mână o sticlă de bere, iar ochii-i sunt roșii, semn că au existat și lacrimi (și nu neapărat de fericire) la petrecerea de miercuri.
2. Berea a curs șiroaie în vestiarul noilor campioni din Premier League
Când așteptarea a luat sfârșit, nimic nu i-a mai putut opri pe Cormorani din a petrece și a se lăsa duși de val. Când Chelsea a învins Manchester City, petrecerea a fost de asemenea sălbatică, dar mulți dintre jucători nu s-au atins de alcool, fiind concentrați pe meciurile care urmează până la decernarea trofeului.
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854912.jpg
De această dată însă, mulți dintre jucători și membrii ai staff-ului au fost surprinși cu sticle de bere în mână, și sinceri să fim... cine-i poate învinovăți? Jurgen Klopp, Trent Alexander-Arnold și Adam Lallana au putut fi văzuți bucurându-se de o bere rece după o muncă asiduă care până la urmă a dat roade.
3. Tinerii jucători, parte a momentului istoric de pe Anfield
Pentru mulți dintre jucătorii experimentați de la Liverpool, momentul decernării trofeului a fost de neuitat, însă tinerii din echipa lui Klopp nu au fost nicio clipă excluși. Toți cei implicați în acest proiect s-au bucurat de reușită și s-au fotografiat împreună, indiferent de aportul pe care l-au avut pe durata întregului sezon. Asta arată ce atmosferă a creat Jurgen Klopp în cadrul echipei.
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854914.jpg
În vârstă de 19 ani, Curtis Jones a bifat doar cinci apariții în acest sezon, însă Mohamed Salah s-a asigurat că tânărul fotbalist se va bucura de acest moment și s-au fotografiat împreună cu trofeul Premier League. Neco Williams și Harvey Elliott au fost de asemenea implicați. Probabil că în viitor, ei vor fi aceia care se vor fotografia, din postura de legende ale clubului, cu tinerii fotbaliști de abia veniți de la academie.
4. Părul lui Jurgen Klopp, vopsit în roșu!
Wow, Jurgen Klopp s-a lăsat dus de val la petrecerea nebună din vestiarul lui Liverpool. Arhitectul acestui succes istoric nu s-a rezumat la purtatul tricoului, fularului, șepcii și a decis să meargă mai departe: s-a lăsat vopsit în culoarea roșie, desigur, lucru care nu este permanent, însă care ne poate oferi o imagine mult mai clară despre bucuria fără margini a Cormoranilor.
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854915.jpg
În spatele lui Klopp, îl putem zări pe Jordan Henderson care se pregătește să-i vopsească părul lui Roberto Firmino. Bobby, în orice caz, își vopsise părul în roșu încă din ziua în care Liverpool a câștigat matematic titlul în Premier League.
5. Toate privirile îndreptate către trofeu
Desigur, așteptarea a fost lungă, 30 de ani, și a părut și mai lungă de-atât, dar până la urmă, mult râvnitul trofeu a ajuns pe Anfield. Nu este niciun mare secret că Liverpool și-a dorit acest trofeu în fiecare an, însă acum a venit și momentul lor. Victoriile din Champions League au fost grozave, dar lipsa titlului în Anglia se resimțea în cadrul clubului.
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854913.jpg
Până când a venit un anume german, cu șapcă și ochelari și nimic n-a mai fost la fel.Jurgen Klopp a venit la Liverpool în toamna lui 2015 cu reputația ”nebunului” care a cucerit lumea fotbalului cu o echipă a Borussiei Dortmund construită exclusiv cu jucători descoperiți de el și pe baza filosofiei numite ”gegenpressing” și ”heavy metal football”. Klopp a construit Borussia Dortmund, cu care a detronat-o pe Bayern în Bundesliga și cu care a ajuns în finala Champions League, după chipul și asemănarea lui. Avea să facă fix același lucru și pe Anfield.
Toate privirile au fost pe trofeul Premier League, iar sărbătoarea va continua pe Anfield pentru mult timp, pentru că bucuria câștigării titlului nu se compară cu nimic.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25