Fotbal
Premier League

Liverpool, campioana Premier League în 2014? Ce riscă Man City pe lângă excluderea din UCL

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Raheem Sterling (li.) und Joe Gomez (re.) geraten beim Spiel zwischen Liverpool und Manchester City aneinander

Credit imagine: Eurosport

DeSebastian Ujica
20/05/2020 la 11:49

Liverpool este aproape să câștige primul ei titlu după 30 de ani de "secetă", însă poate să aibă 2 titluri noi în palmares în decurs de câteva săptămâni!

Manchester City a fost suspendată de către UEFA pentru 2 ani din UEFA Champions League iar apelul va fi judecat la TAS în perioada 8-10 iunie. Dacă va fi păstrată suspendarea, Manchester City are toate șansele să fie penalizată și în Premier League.

Perioada analizată în cazul lui Manchester City este 2012-2016 iar o eventuală depunctare în Premier League cu mai mult de 3 puncte ar însemna pierderea titlului din 2014! Atunci, City s-a impus în dauna lui Liverpool, terminând cu 2 puncte mai mult în clasament și golaveraj superior.

Premier League

David Luiz pleacă de la Arsenal după doar un an

ACUM 2 ORE

În celelalte sezoane analizate, Manchester City a terminat pe poziția a 2-a (în 2013 și 2015) și pe poziția a 4-a (în 2016).

Ce riscă Manchester City

Premier League o investighează pe Man City la rândul ei, însă așteaptă verdictul final de la UEFA și TAS înainte să își declare poziția. Premier League are la rândul ei propriul regulament pentru Fair-Play-ul Financiar, unul mai puțin restrictiv decât al UEFA: un club din Premier League poate avea pierderi de 105 milioane de lire înainte să fie pedepsit, iar una dintre pedepsele menționate este depunctarea.

Totul este însă speculație în acest moment și depinde de verdictul TAS - dacă City va fi găsită vinovată pentru faptul că și-a mărit artificial veniturile, este foarte posibilă și o sancțiune în Premier League. În regulamentul de licențiere al Premier League, la secțiunea J7, este menționată o astfel de situație.

"Orice club care face o declarație falsă (fie în scris sau verbal) în conexiune cu o licență UEFA, sau falsifică documente pentru a sprijini primirea unei licențe a încălcat regulile, este pasibil la sancțiuni conform secțiunii W din regulament".

Pe scurt, dacă TAS decide că Manchester City a păcălit UEFA în acest caz, va fi sancționată și de către Premier League! O decizie defavorabilă lui City va permite Premier League să o poată pedepsi pe Man City indiferent de pierderile pe care le-ar fi avut pentru simplul faptul că au avut declarații false.

Manchester City a primit interdicție de 2 sezoane din UEFA Champions League și o amendă de 30 de milioane de euro.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Premier League

Cum va sărbători Liverpool titlul în Premier League

ACUM 6 ORE
Premier League

Un jucător de la Liverpool, primul transfer al șeicilor miliardari de la Newcastle în vară

ACUM 9 ORE
Subiecte asemănătoare
FotbalPremier LeagueLiverpoolManchester City
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Prima reacție a lui Gerrard după transferul definitiv al lui Ianis Hagi

PESTE 26 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe