Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, campioana Premier League în 2014? Ce riscă Man City pe lângă excluderea din UCL

Sebastian Ujica

Publicat 20/05/2020 la 13:52 GMT+3

Liverpool este aproape să câștige primul ei titlu după 30 de ani de "secetă", însă poate să aibă 2 titluri noi în palmares în decurs de câteva săptămâni!

Liverpool - Manchester City este primul meci transmis de Eurosport în acest weekend

Credit imagine: Eurosport

Manchester City a fost suspendată de către UEFA pentru 2 ani din UEFA Champions League iar apelul va fi judecat la TAS în perioada 8-10 iunie. Dacă va fi păstrată suspendarea, Manchester City are toate șansele să fie penalizată și în Premier League.
Perioada analizată în cazul lui Manchester City este 2012-2016 iar o eventuală depunctare în Premier League cu mai mult de 3 puncte ar însemna pierderea titlului din 2014! Atunci, City s-a impus în dauna lui Liverpool, terminând cu 2 puncte mai mult în clasament și golaveraj superior.
În celelalte sezoane analizate, Manchester City a terminat pe poziția a 2-a (în 2013 și 2015) și pe poziția a 4-a (în 2016).

Ce riscă Manchester City

Premier League o investighează pe Man City la rândul ei, însă așteaptă verdictul final de la UEFA și TAS înainte să își declare poziția. Premier League are la rândul ei propriul regulament pentru Fair-Play-ul Financiar, unul mai puțin restrictiv decât al UEFA: un club din Premier League poate avea pierderi de 105 milioane de lire înainte să fie pedepsit, iar una dintre pedepsele menționate este depunctarea.
Totul este însă speculație în acest moment și depinde de verdictul TAS - dacă City va fi găsită vinovată pentru faptul că și-a mărit artificial veniturile, este foarte posibilă și o sancțiune în Premier League. În regulamentul de licențiere al Premier League, la secțiunea J7, este menționată o astfel de situație.
"Orice club care face o declarație falsă (fie în scris sau verbal) în conexiune cu o licență UEFA, sau falsifică documente pentru a sprijini primirea unei licențe a încălcat regulile, este pasibil la sancțiuni conform secțiunii W din regulament".
Pe scurt, dacă TAS decide că Manchester City a păcălit UEFA în acest caz, va fi sancționată și de către Premier League! O decizie defavorabilă lui City va permite Premier League să o poată pedepsi pe Man City indiferent de pierderile pe care le-ar fi avut pentru simplul faptul că au avut declarații false.
Manchester City a primit interdicție de 2 sezoane din UEFA Champions League și o amendă de 30 de milioane de euro.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo