Liverpool a primit medaliile şi trofeul de campioană a Angliei, într-o ceremonie încărcată de emoţie. După ce a luat Champions League sezonul viitor, "cormoranii" şi-au adjudecat şi trofeul major care le lipsea de 30 de ani şi nu puţini văd trupa lui Klopp cea mai bună din lume în momentul actual.
Cu un atac exploziv, format din Salah, Firmino şi Mane, Liverpool a găsit în ultimele două sezoane echilibru şi în defensivă. Decisiv pentru acest lucru a fost transferul lui Coutinho, la Barcelona, în ianuarie 2018. Cu banii obţinuţi din această mutare, Klopp l-a adus pe Van Dijk în aceeaşi perioadă de mercato, pentru ca 6 luni mai târziu să îl tranfere şi pe Alisson. Doi jucători care au făcut din apărarea "cormoranilor" o redută greu de cucerit.
Graeme Souness, fostul mare mijlocaş de pe Anfield, a vorbit la superlativ despre această "afacere", pe care o consideră cea mai inspirată din istoria grupării.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
"Când vorbim despre cel mai important transfer al lui Liverpool trebuie să avem în vedere momentul în care s-a transformat dintr-o echipă bună într-una grozavă. L-au vândut pe Coutinho pentru 140 de milioane de euro şi i-au luat pe Alisson şi Van Dijk, iar faţa echipei s-a schimbat total. A fost cea mai bună mutare din istoria lui Liverpool", a spus Souness, citat de liverpoolecho.co.uk.

Klopp, arhitectul unui Liverpool de neînvins

Germanul a devenit primul om din istoria Premier League care cucerește Liga Campionilor și titlul în Anglia în primii cinci ani la o echipă. Neamțul i-a luat pe "cormorani" de pe locul 10, în octombrie 2015, în condițiile în care sezonul anterior Liverpool ocupase doar locul 6 la finalul stagiunii.
Liverpool 2019-2020 este aproape în întregime creația lui Klopp, care se bazează pe doar trei jucători care făceau parte din lot (sau urmau să facă, așa cum e cazul fundașului dreapta) în momentul venirii tehnicianului pe Anfield: Alexander Arnold, Joe Gomez și Jordan Henderson.
Cheia a stat în identificarea fotbaliștilor perfecți pentru posturile deficitare, iar marele bonus pentru club a venit din sumele cheltuite pentru achiziționarea lor. Pentru Van Dijk, Mo Salah, Firmino și Mane, oficialii englezi au cheltuit mai puțin decât a plătit PSG pentru Neymar, spre exemplu. Individual, cei trei jucători din ofensiva lui Liverpool nu sunt cu mult sub starul lui PSG. Din contră, Mane și Salah pot fi comparați la orice oră cu starul brazilian, care are și marele dezavantaj că se accidentează extrem de des.
"Secretul acestei consistenţe în joc a lui Liverpool e managerul. A ştiut ce jucători să aducă, a transferat fotbaliştii perfecţi pentru acest club. A transformat Liverpool într-o formaţie minunată şi vă spun un lucru: această echipă va fi greu de învins mult timp de acum înainte", a mai spus fostul mare mijlocaş al "cormoranilor"
Graeme Souness e o adevărată legendă pe Anfield, câştigând nu mai puţin de 5 titluri în perioada 1978-1984. Cu el în echipă, "cormoranii" au dominat fotbalul european, câştigând de trei ori Cupa Campionilor Europeni.
Ulterior, după retragerea din activitatea de jucător, Souness a luat loc pe banca trupei de pe Anfield (1991-1994). Rezultatele nu au fost la fel de spectaculoase ca pe vremea când era în teren, dar i-a dus pe "cormorani" spre câştigarea FA Cup (1991-1992).
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26