Sebastian Walukiewicz a impresionat în ultima vreme la Cagliari, echipa care l-a cumpărat în 2019 de la Pogon Szczecin, din țara sa natală, Polonia.
Tânărul fundaș central a început să fie folosit încă din finalul sezonului precedent, iar acum a devenit titular incontestabil. Grație prestațiilor sale excelente la formația pentru care evoluează și internaționalul român Răzvan Marin, Walukiewicz a primit prelungirea contractului.
Progresul său uimitor a atras atenția marilor cluburi din Europa, în frunte cu 3 echipe de top din Premier League. Potrivit Corriere dello Sport, Liverpool, Chelsea și Manchester United îl urmăresc cu mare atenție pe fundașul polonez, care ar putea rezolva lacunele din defensiva lor.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Liverpool, Chelsea și Manchester United, pe urmele lui Walukiewicz, fundașul lui Cagliari

Deja nu mai reprezintă un mister faptul că Liverpool, Chelsea și United își doresc să-și întărească apărarea. Iar motivele diferă, de la o echipă la alta. Liverpool continuă să fie chinuită de o serie de accidentări, în urma căreia Virgil van Dijk și Joe Gomez vor lipsi o lungă perioadă de timp.
În același timp, Manchester United ar mai avea nevoie în centrul apărării, lângă căpitanul Harry Maguire, de un fundaș care să ofere întotdeauna siguranță, lucru care nu s-a întâmplat cu Victor Lindelof. În plus, Solskajer nu s-a putut baza în ultima vreme nici pe Eric Bailly, din cauza accidentărilor.
De asemenea, nici la Chelsea situația nu este tocmai strălucită în zona defensivă. În ultima vreme s-a vorbit despre posibilele plecări ale lui Antonio Rudiger și Fikayo Tomori, precum și despre faptul că veteranul Thiago Silva nu va mai continua mult timp pe Stamford Bridge. În aceste condiții, Frank Lampard se gândește deja la un fundaș de viitor, iar Sebastian Walukiewicz se înscrie cu succes pe listă.
În ciuda interesului venit din partea celor 3 cluburi din Anglia, presa italiană anunță că un transfer al lui Walukiewicz în această iarnă este exclus. Totuși, există șanse reale ca Cagliari să se așeze la masa negocierilor vara viitoare, după ce fundașul polonez va mai acumula experiență, iar cota lui de piață va mai crește.
Până acum, Walukiewicz a adunat 27 de apariții la Cagliari, în toate competițiile. După 10 etape, Cagliari se află pe locul 11 în Serie A, cu 12 puncte.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52