Jurgen Klopp a declarat că Leicester este cel mai greu adversar în acest moment din Premier League și judecând după meciul de pe Anfield, a avut dreptate. Echipa antrenată de Brendan Rodgers, care s-a întors pentru prima oară pe Anfield, i-a pus cele mai mari probleme lui Liverpool în acest început de sezon.
Leicester părea că va obține un egal meritat după ce James Maddison a înscris cu 10 minute înainte de final și a anulat avantajul cormoranilor după reușita lui Mane din prima repriză, acesta fiind golul cu numărul 50 în 100 de partide la Liverpool pentru senegalez. Aici a intrat în scenă însă Marc Albrighton.
Introdus la pauză în locul puștiului Harvey Barnes, care a avut o partidă mai puțin reușită, Albrighton l-a deposedat impecabil în careu pe Origi chiar la ultima fază a meciului. Apoi însă a decis că ar fi mai bine să continue tot el faza și nu i-a permis portarului Schmeichel să ia mingeade teamă că s-ar putea acorda lovitură liberă indirectă.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
S-a acordat în schimb penalty după ce Mane a fost atent și l-a deposedat pe Albrighton, care nu a mai avut de ales și a comis faultul. Milner a executat impecabil și a adus cele trei puncte pe Anfield, a 17-a victorie consecutivă pentru băieții lui Jurgen Klopp.
Anfield devine încet, încet, o fortăreață în fotbalul englez. După victoria cu Leicester, Liverpool este neînvinsă în ultimele 44 de meciuri acasă (34 de victorii și 11 egaluri) și a învins în ultimele 11, cu o medie de 3,2 goluri pe meci. Puține formații au pus așadar probleme lui Liverpool acasă iar Leicester este una dintre ele. Brendan Rodgers trebuie să fie mândru de elevii săi și plin de speranță pentru viitor.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25