Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, criticată dur de foștii jucători după anunțul din weekend: "Respectul a dispărut"

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/04/2020 la 15:10 GMT+3

Liverpool a anunțat sâmbătă că o parte a staff-ului non-sportiv a intrat în șomaj tehnic, ca urmare a crizei financiare anunțate în rândul cluburilor din Premier League din cauza pandemiei.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

În același comunicat, oficialii de pe Anfield au precizat că angajații vor primi salariile în mod integral, printr-o contribuție de 80% din partea Statului (schemă guvernamentală), urmând ca restul de 20% sa fie acoperit de club. Schema respectivă a fost implementată de urgență în Marea Britanie, în timpul pandemiei, și se referă la faptul că Statul poate acoperi 80% din salariile angajaților, având o limită maximă de 2.500 de lire/lună.
Liverpool este al cincilea club din Premier League care aplică această schemă după Newcastle, Tottenham, Bournemouth și Norwich.
Anunțul făcut de liderul din Premier League a fost întâmpinat cu multe critici și reacții negative din partea oamenilor din fotbal, printre care se numără și foste nume mari care au îmbrăcat tricoul lui Liverpool. Jamie Caragher și Dietmar Hamann au criticat aspru decizia oficialilor lui Liverpool de a aplica schema guvernamentală, ținând cont de profitul uriaș pe care clubul de pe Anfield îl obține la finalul fiecărui sezon.

"Respectul și bunăvoința au dispărut"

Foștii jucători ai "cormoranilor" consideră că patronul american John W Henry a pătat reputația clubului apelând la ajutorul Guvernului în această situație de criză.
"Jurgen Klopp a arătat compasiune încă de la începutul pandemiei, în timp ce jucătorii au fost implicați în reducerea salariilor. Din păcate pentru Liverpool, respectul și bunăvoință au dispărut subit.", a fost mesajul lui Carragher, pe contul de Twitter.
"Sunt uluit de vestea că Liverpool va acoperi 80% din salariile angajaților non-sportivi cu ajutorul schemei guvernamentale. Nu pentru asta a fost creată această schemă. Această acțiune este împotriva valorilor morale ale clubului pe care îl cunosc.", a fost reacția lui Hamann.

Liverpool, cifră de afaceri de 533 milioane lire

Reacțiile negative ale celor doi se bazează pe veniturile și cheltuielile uriașe pe care Liverpool le-a avut în ultimul timp, motiv pentru care ar fi trebuit să acopere salariile angajaților tot din propriile conturi.
Liverpool a atins sezonul anterior o cifră de afaceri de 533 milioane de lire. În același timp, "cormoranii" au cheltuit în ultimul timp sume uriașe pentru aducerea de noi jucători: Alisson Becker (65 milioane lire), Naby Keita (52,75 milioane lire) și Fabinho (43,7 milioane lire).
Un alt motiv de nemulțumire pentru Carragher și Hamann este reprezentat de salariile amețitoare ale jucătorilor lui Liverpool, în contextul apelării la schema guvernamentală: 200.000 de lire/săptămână câștigă Salah, în timp ce Roberto Firmino și Virgil van Dijk încasează săptămânal câte 180.000 de lire.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo