De Bruyne avea 19 pase decisive înaintea ultimei etape din acest sezon și mai avea nevoie de una singură pentru a deveni al doilea jucător din istoria Premier League care reușește 20 de assist-uri într-un singur sezon. Thierry Henry reușise acest lucru în sezonul 2002-2003, iar de atunci nimeni nu a mai reușit o asemenea performață.
Se părea că nici în acest sezon acest record nu va fi egalat, dar în minutul 79 al meciului cu Norwich, Kevin De Bruyne i-a pasat lui R.Sterling, care a înscris golul de 3-0.
https://i.eurosport.com/2019/08/09/2652737.jpg
Ligue 1
Messi, o dezamăgire la PSG. Total neașteptat: cum arată în acest moment cotele pentru Balonul de Aur
25/09/2021 LA 10:18

Ederson a câștigat "golden glove"

După ce a închis poarta și în meciul cu Norwich, portarul lui Manchester City, Ederson, a câștigat trofeul "golden glove", acordat anual portarului cu cele mai multe meciuri fără gol primit în Premier League.
Ederson era la egalitate cu goalkeeper-ul lui Burnley, Nick Pope, înaintea ultimei etape, ambii terminând neînvinși de câte 15 ori pe parcursul acestui sezon. Dar astăzi, Pope a fost învins de 2 ori în înfrângerea cu Brighton și astfel brazilianul din poarta lui City primește acest trofeu important pentru portarii din Premier League.
Acest sezon de Premier League a mai adus și alte premiere, printre care cel mai vârstnic golgheter din istorie în persoana lui J.Vardy (33 de ani).
Un alt record a fost doborât în privința celor mai multe penalty-uri acordate unei singure echipe, Manchester United beneficiind de 14 astfel de oportunități în cele 38 de etape disputate.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
25/09/2021 LA 08:29
Fotbal
Guardiola, dezlănțuit: "Poate într-o zi "marii bossi", "marile capete luminate" vor explica de ce"
24/09/2021 LA 06:26