John Henry a achiziționat clubul în 2010 cu datorii de peste 230 de milioane de euro. Liverpool a crescut în fiecare an după un plan bine pus la punct de Fenway Sports Group, firma controlată de Henry. În această săptămână, Liverpool a raportat că a depășit suma de 600 de milioane din venituri în cel mai recent exercișiu finaciar.
Această sumă este pare extraordinară, dar se poate chiar mai bine. Asta pentru că se iau în calcul doar o parte din venituri realizate din Champions League în sezonul trecut. Finala de la Madrid nu a intrat în acest calcul.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 2 ORE
Între marile realizări ale americanilor la Liverpool este și noul cantonament. Investiția este de aproape 56 de milioane, dar nu va conta în discuția Fair Play Finaciar pentru că această construcție va fi gata în această vară.
Un alt obiectiv pe termen scurt este mărirea capacității stadionului. Anfield va fi extins din nou, iar lucrările vor începe la finalul acestui an. Cu încă 7 mii de locuri, Anfield va deveni la începutul sezonului 2022-2023 al treilea stadion din Anglia. Doar Old Trafford și Tottenham Stadium au mai mult de 61 de mii de locuri.
E clar că Liverpool este pregătită și face pașii necesari pentru a redeveni o forță a fotbalului european atât pe teren, dar și din punct de vedere financiar.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785667.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 3 ORE