Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool e peste City și are cel mai valoros lot din lume. Pe ce loc sunt Barca, Real sau Bayern

Nicu Savin

Actualizat 21/09/2020 la 11:55 GMT+3

Liverpool nu a avut o campanie de achiziții foarte stufoasă, dar venirile lui Thiago Alcantara și Diogo Jota au ridicat valoarea lotului echipei lui Klopp, care conform estimărilor site-ului de specialitate transfermarkt.de este cel mai valoros din lume în acest moment.

După venirile lui Thiago și Jota, Liverpool are cel mai scump lot din lume

Credit imagine: Getty Images

Liverpool îl transferase numai pe elenul Kostas Tsimikas până în urmă cu câteva zile, iar fanii "cormoranilor" nu erau deloc satisfăcuți de acest lucru. Campioana Angliei a perfectat în cele din urmă transferul spaniolului Thiago Alcantara săptămâna trecută, iar în urmă cu 2 zile a anunțat și aducerea portughezului Diogo Jota de la Wolverhampton.
Prin aceste 2 veniri, valoarea lotului echipei lui Jurgen Klopp a ajuns la 1,1 miliarde de €, mai mult decât oricare altă echipă din lume, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. Până la sosirea celor 2 fotbaliști la Liverpool, Manchester City conducea în această ierarhie, cu o valoare a lotului de 1,04 miliard de €. Pe poziția a 3-a în acest clasament se află FC Barcelona, cu o valoare totală a jucătorilor de 1,02 miliarde de €. De altfel, cele 3 echipe sunt singurele din lume care depășesc o valoare de un miliard de € a jucătorilor.
Premier League dă jumătate din primele 10 echipe din acest clasament: Liverpool (1), Manchester City (2), Chelsea (4), Manchester United (7) și Tottenham (10), ceea ce denotă odată în plus că în Anglia e cel mai tare fotbal din lume.
Spania are și ea 3 reprezentante în primele 10 prin cei trei granzi: Barcelona (3), Real Madrid (5) și Atletico Madrid (9).
Câștigătoarea ediției precedente din Champions League, Bayern Munchen se află pe poziția a 6-a cu o valoare a lotului de "doar" 837,95 milioane de €, iar adversara din finală, PSG ocupă poziția a 8-a, cu o valoare de 784,9 milioane de €.
Benfica Lisabona este singura echipă din Top 25 care nu face parte din primele 5 campionate ale Europei. Evident, Premier League are cele mai multe echipe în total (8), urmată de Serie A (7), La Liga (4), Bundesliga (3) și Ligue 1 (2).
Evident, diferențele fiind atât de mici între echipele din frunte, această ierarhie ar putea suferi modificări în următoarea perioadă, știut fiind faptul că fereastra de transferuri se va încheia abia pe data de 5 octombrie.

TOP 10 AL CELOR MAI VALOROASE ECHIPE DIN LUME

  • 1.Liverpool - 1,1 miliarde de €
  • 2. Manchester City - 1,05 miliarde de €
  • 3. FC Barcelona - 1,02 miliarde de €
  • 4. Chelsea - 917,7 milioane de €
  • 5. Real Masrid - 877,2 milioane de €
  • 6. Bayern Munchen - 837,95 milioane de €
  • 7. Manchester United - 799,4 milioane de €
  • 8. Paris Saint Germain - 784,9 milioane de €
  • 9. Atletico Madrid - 780 milioane de €
  • 10. Tottenham Hotspur - 774,55 milioane de €
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo