Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool egalată în prelungiri la Brighton! "Cormoranii" urcă pe primul loc în Premier League

Nicu Savin

Actualizat 28/11/2020 la 16:41 GMT+2

Liverpool a fost la un pas să obțină 3 puncte importante în deplasarea de la Brighton, dar o greșeală a lui Robertson a privat echipa lui Klopp de o victorie. Chiar și cu acest egal, Liverpool va ocupa, cel puțin până mâine, poziția de lider în clasament.

Pascal Gross a marcat golul egalizator pentru Brighton în meciul cu Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a acuzat șocul înfrângerii cu Atalanta de la mijlocul săptămânii și a remizat, scor 1-1, în deplasarea de la Brighton, în etapa a 10-a din Premier League.
"Cormoranii" au avut o primă repriză nereușită și doar norocul a făcut să nu intre în dezavantaj la pauză. În minutul 20, Maupay a ratat o lovitură de la 11 metri, șutând foarte slab, pe lângă poarta lui Alisson. Singura mare o cazie a lui Liverpool a fost în minutul 34, când Salah a și marcat, dar reușita a fost anulată pentru off-side.
Echipa lui Klopp a ieșit ceva mai hotărâtă de la cabine și a pus constant presiune la poarta lui Ryan. În minutul 60, eforturile "cormoranilor" au fost răsplătite, Diogo Jota înscriind din interiorul careului în urma unei pase primite de la Mohamed Salah.

Brighton-Liverpool 1-1 | "Cormoranii" urcă pe primul loc în Premier League

Un fapt mai puțin obișnuit s-a întâmplat în minutul 64, când Jurgen Klopp a decis să-l înlocuiască pe Salah cu Sadio Mane. Egipteanul s-a arătat foarte nemulțumit de acest lucru și în momentul când a părăsit terenul nu a dat mâna cu tehnicianul german și nici măcar nu s-a uitat la acesta.
Meciul a curs în continuare în favoarea lui Liverpool, gazdele punând arareori în pericol poarta lui Alisson. Henderson a fost aproape de un autogol în minutul 80, dar scoțianul a deviat peste propria poartă. Tot fundașul stânga a fost cel care i-a îngropat pe "Cormorani" până la urmă, el făcând un penalty în minutele de prelungiri. Scoțianul a vrut să degajeze, dar în loc de minge a nimerit piciorul lui Welbeck, iar arbitrul a dat penalty după ce a consultat arbitrajul video. P.Gross a transformat cu siguranță și s-a terminat 1-1.
Liverpool pierde astfel 2 puncte mari în lupta pentru titlu, dar urcă totuși pe prima poziție a clasamentului. "Cormoranii" vor pierde totuși această poziție mâine, în urma partidei dintre Chelsea și Tottenham. Echipa lui Lampard va deveni lider doar dacă va câștiga derby-ul de pe Stamford Bridge, în timp ce lui Tottenham îi ajunge și un egal pentru a reveni pe primul loc. În schimb, Brighton rămâne pe locul 16, cu numai 10 puncte adunate în cele 10 etape disputate. Etapa viitoare "pescărușii" vor juca acasă împotriva celor de la Southampton.
Pentru Liverpool urmează o perioadă extrem de încărcată, cu meciuri din 3 în 3 zile până dincolo de jumătatea lunii decembrie. Marți, Liverpool va juca pe Anfield împotriva lui Ajax în Champions League, urmând ca apoi să joace tot acasă, cu Wolverhampton, în etapa a 11-a din Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo