Ultima confruntare directă dintre Liverpool și Everton amintește în special de grava accidentare suferită de Virgil Van Dijk. Olandezul de la Liverpool a fost scos din circuit pentru acest sezon de o intrare extrem de dură a lui Jordan Pickford, goalkeeper-ul celor de la Everton. Tot în acea partidă de pe Goodison Park, Thiago Alcantara a fost și el accidentat destul de grav, după o intrare imprudentă a lui Richarlison, care a fost și eliminat de altfel.
Timpul a trecut, dar rănile nu pot fi șterse în totalitate, iar în partida de mâine tensiunea ar putea atinge cote înalte. Șansa lui Pickford este că se joacă fără spectatori, alfel partida ar fi fost un adevărat coșmar pentru portarul englez.
https://i.eurosport.com/2020/10/19/2918277.jpg
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22

Jurgen Klopp: "E bine că nu am jucat cu Everton mai repede"

La conferința de presă premergătoare confruntării de pe Anfield, lui Jurgen Klopp i-a fost amintit episodul de la meciul tur. Antrenorul german a specificat că totul a fost dat uitării, trecând totuși 4 luni de la nefericita accidentare a lui Van Dijk, dar nu știe ce s-ar fi întâmplat dacă cele 2 echipe s-ar fi întâlnit la o dată mai apropiată de acel meci.
"Asta a trecut de mult și pur și simplu nu ne gândim la asta. E un derby și e suficient pentru a fi motivați. La scurt timp după ce am primit diagnosticul lui Virgil Van Dijk eram foarte furioși. E bine că nu am jucat cu Everton mai repede în acea perioadă, permiteți-mi să spun asta. Suntem toți ființe umane și n-ar fi fost frumos", a spus Klopp, citat de The Mirror.
Accidentarea lui Van Dijk a fost doar prima dintr-o serie parcă interminabilă în defensiva "cormoranilor", iar toate aceste pierderi s-au văzut în rezultatele echipei. În această iarnă, Liverpool a încercat să umple golurile din centru apărării prin aducerea lui Ben Davies și a lui Ozan Kabak, care este doar împrumutat de la Schalke 04, englezii având opțiune de cumpărare.
Jurgen Klopp este mulțumit de fundașul turc, deși acesta a comis o mare eroare chiar la debut, în meciul cu Leicester. În meciul cu Leipzig, acesta a avut o ecoluție mai sigură, iar Klopp are mare încredere în el: "Are un mare potențial. Are doar 20 de ani. Are multă experiență și nu a luat-o pe drumul ușor până acum în carieră. A fost la Galatasaray în Turcia și apoi s-a mutat în Germania, la Stuttgart, Schalke, echipe la care trebuie să lupți. Asta e bine pentru educația lui. În ambele jocuri de până acum a fost foarte solid."
Liverpool-Everton este sâmbătă, 20 februarie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, cu începere de la ora 19:30.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26
The Emirates FA Cup
Klopp, genial după victoria din finala FA Cup! "Am rămas fără unghii!" Care este starea lui Salah
14/05/2022 LA 21:06