Liverpool ia primele măsuri după eșecul Super Ligii Europei, un proiect al bogaților pentru bogați. Cormoranii vor înfiinţa un nou consiliu al suporterilor înainte de startul sezonului 2021/2022 în tentativa de a oferi fanilor o voce în procesul de luare a deciziilor, a anunţat clubul englez de fotbal.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117647.jpg
Iniţiativa vine în contextul în care clubul încearcă o reconciliere cu fanii după s-a înscris în Super Liga europeană fără consultarea suporterilor, ceea ce a declanşat critici acerbe şi a dus la prăbuşirea proiectului prin retragerea celor şase cluburi fondatoare din Premier League. Liverpool a anunţat că a luat decizia în urma consultării asociaţiilor fanilor, care de acum vor avea un cuvânt de spus în problemele care îi afectează direct, iar preşedintele consiliului suporterilor va fi invitat să participe la reuniunile Consiliului de administraţie.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
IERI LA 21:52

Liverpool vrea să se împace cu fanii și le dă posibilitatea luării deciziilor în cadrul clubului

''Acest proces de consultare va fi prevăzut în articolele de asociere ale clubului. Un memorandum de înţelegere cu efecte juridice obligatorii între club şi asociaţiile de suporteri ai lui Liverpool va fi înscris şi va asigura astfel contribuţia fanilor la problemele legate de suporteri printr-un dialog structurat'', se arată într-un comunicat al lui FC Liverpool.
Liverpool se alătură lui Tottenham Hotspur în iniţiativa de a include fanii în luarea deciziilor în consiliul de administraţie, clubul din nordul Londrei anunţând această decizie la începutul lunii mai. Clubul ''cormoranilor'' a precizat că forumurile de fani existente îşi vor continua activitatea, dar se vor concentra pe vânzarea biletelor, experienţa din ziua meciului şi conceptul de egalitate, diversitate şi incluziune.
''Deşi aceste schimbări sunt semnificative, este important de subliniat că forumurile actuale ale fanilor au funcţionat incredibil, de când au fost introduse în urmă cu patru ani. Este crucial ca acestea să-şi continue activitatea pe lângă cea a Consiliului de suporteri pentru a ne oferi o serie de opţiuni de implicare'', a declarat Billy Hogan, directorul executiv al clubului FC Liverpool.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53