Căpitanul lui FC Liverpool, Jordan Henderson, a fost votat de către Asociaţia Jurnaliştilor de Fotbal (FWA), jucătorul anului în Premier League, distincţie care în 2019 i-a revenit internaţionalului englez al lui Manchester City, Raheem Sterling. Henderson a fost de asemenea premiat pentru munca extraordinată depusă (și) în afara terenului de fotbal. Mijlocașul a sprijinit o inițiativă caritabilă a NHS denumită playerstogether”
Jurnaliștii din Marea Britanie l-au ales pe Jordan Henderson în detrimental lui Kevin De Bruyne (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United) și jucătorilor de la Liverpool, Virgin van Dijk și Sadio Mane, care au fost nevoiți să se mulțumească cu Top 5 realizat de jurnaliștii din presa sportive britanică. Henderson a devenit astfel al 12-lea jucător al lui Liverpool care obține acest premiu individual și primul de la Mohamed Salah, care l-a primit în urmă cu doi ani.

Cum s-a dezvoltat Henderson la Liverpool

Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, doar cuvinte laudative la adresa lui Jordan Henderson. Performanțele mijlocașului englez
06/12/2022 LA 08:41
Un mijlocaș care inițial a stat în umbra lui Gerrard, Henderson a primit banderola de căpitan odată ce Stevie G a decis să se retragă. Închizător la bază, mijlocașul și-a îmbunătățit enorm fiecare aspect al jocului odată cu venirea lui Klopp, astfel că în acest moment e unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Liverpool. Venirea lui Fabinho i-a schimbat rolul în echipă, iar în acest moment Jordan poate interpreta aproape perfect ceea ce staff-ul tehnic își dorește.
Poate fi un mijlocaș box to box, dar poate să evolueze și ca inter, fiind extrem de versatil. Nu doar că e liderul din teren, dar filtrează și gândește multe dintre acțiunile de atac ale celei mai bune echipe din lume. Din acest punct de vedere, Steve McMannaman l-a comparat cu De Bruyne. Deși analogia poate părea puțin forțată, fără îndoială că Henderson este esențial pentru succesul lui Liverpool.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Jurgen Klopp, de neînțeles pentru Paul Scholes! "Este ceva la mijloc care nu e chiar în regulă"
24/10/2022 LA 13:29
Premier League
Ce note au primit jucătorii lui Liverpool după eșecul cu United! Singurul care s-a remarcat
23/08/2022 LA 04:46