Presa din Anglia anunță că Liverpool și Nike au ajuns la un acord istoric pentru fotbalul englez cu cei de la Nike. Actuala înțelegere cu cei de la New Balance urmează să se încheie la sfârșitul sezonului iar producătorul american amenință că o va da în judecată pe Liverpool.
Liverpool nu a făcut momentan un anunț oficial, însă acesta urmează să fie făcut iar Liverpool va încasa aproximativ 80 de milioane de lire pe an. Recordul în fotbalul britanic este deținut de Manchester United, cea care a semnat în 2014 un contract pe 10 ani cu Adidas în valoare de 75 de milioane de lire. Liverpool a demarat negocierile cu cele mai importante companii producătoare de echipamente sportive încă de la Crăciun. Cei de la Adidas și Puma s-au retras din competiție și au rămas doar Nike și New Balance.
Cei de la Liverpool consideră că termenii oferiți de Nike sunt superiori, nefiind mulțumiți de termenii inițiali ai contractului cu New Balance. Mai exact, de rețeaua de distribuție a acestora și de faptul că suma anuală era una constantă. La nivel global, Barcelona și Real Madrid câștigă cei mai mulți bani din contractele cu Nike, respectiv Adidas, în jur de 100 de milioane de lire pe an.
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
IERI LA 15:25

Proces cu New Balance

Vestea că Liverpool s-a înțeles cu Nike poate să le aducă un proces celor de la Liverpool cu New Balancce. Ei susțin că în contractul semnat în 2014, în valoare de 45 de milioane de lire pe sezon, există o clauză care să le permită să egaleze orice ofertă primită de Liverpool pentru echipament. Într-o asemenea situație, New Balance ar avea câștig de cauză iar aceștia au pornit demersurile la Tribunalul din Londra pentru a demonstra că au egalat suma oferită de Nike.
”Putem confirma că producătorul nostru de echipamente, New Balance, a pornit o dispută legală cu clubul. Nu vom face niciun comentariu suplimentar pe parcursul acestor proceduri legale” a declarat purtătorul de cuvânt al celor de la Liverpool pentru The Athletic.
League Cup
Liverpool - Arsenal 0-0 | Greu fără Salah și Mane în atac. Echipa lui Klopp, un singur șut pe poartă
13/01/2022 LA 21:54
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18