Întâmplarea avea loc în sezonul 2015/2016, primul cu Klopp la conducerea lui Liverpool. "Cormoranii" treceau printr-o criză la nivelul lotului, iar tânărul Brewitt a văzut o oportunitate înaintea meciului din Cupa Angliei, împotriva lui Exeter. Fundașul central își dorea extrem de mult să debuteze la prima echipă a lui Liverpool și, preț de câteva clipe, n-a mai ținut cont de nimic.
Brewitt a avut o intrare extrem de tare asupra lui Daniel Cleary, celălalt fundaș central de la academia lui Liverpool care se lupta pentru un loc în formația lui Klopp.
După 4 ani, Brewitt a recunoscut că faultul dur prin care l-a scos din joc pe Cleary în următoarele săptămâni a fost intenționat. Mai mult, tânărul fundaș, care a rămas fără echipă la ora actuală, a dezvăluit că nu se simte rușinat pentru gestul său.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Brewitt: "Eram disperat să joc la Liverpool!"

"Eram în stare să fac orice. Dacă era nevoie să accidentez pe cineva sau să stric o prietenie, o făceam. Eram pur și simplu disperat să joc la Liverpool. Asta era tot ce îmi doream.
Jurgen (n.r. - Klopp) știa că există o criză la nivelul lotului, motiv pentru care se hotărâse să-l folosească pe Jose Enrique în centrul defensivei și să-l aducă înapoi pe Thiago Illori, plecat sub formă de împrumut. Noi, restul jucătorilor, nu știam nimic despre planul lui Klopp, așa că s-a format o rivalitate între mine și Dan Cleary. Eu am fost cel care a încheiat prietenia dintre noi. În timpul unui antrenament, am decis să-l faultez.
Nu voiam să-l faultez rău, ci doar să-l lovesc cât să lipsească la meciul din Cupa Angliei și să fiu chemat eu. Cu o săptămână înaintea meciului cu Exeter, la antrenament, am făcut o preluare cam lungă, apoi am văzut că Dan se pregătea să mă deposedeze prin alunecare. Am așteptat o fracțiune de secundă, apoi l-am călcat. A fost o intrare urâtă și știam asta.
Am făcut-o intenționat și nu sunt incredibil de mândru. Totuși, nici nu mi-e rușine deoarece în mintea mea era următorul lucru: "Eu sau el? Cine va juca?". Și m-am ales pe mine. Dan a folosit cârje în următoarele două săptămâni. Nu mi-am dorit să se întâmple asta, am vrut doar să lipsească la următorul meci.", a spus Tom Brewitt, pentru podcastul Football Journeys.

Brewitt n-a bifat vreo apariție la prima echipă a lui Liverpool

Brewitt câștigase lupta, dar nu și războiul. Până la meciul cu Exeter, fundașul a suferit o comoție și n-a fost chemat de Jurgen Klopp la prima echipă. Tânărul jucător a părăsit-o pe Liverpool în 2017, fără să bifeze vreun meci la seniori.
Replica lui Cleary, care acum evoluează la Dundalk, în Scoția, a venit la scurt timp după publicarea podcastului:
"Sunt norocos că am mai putut să merg după acea alunecare. Faptul că stingi lumânarea cuiva nu o face pe a ta să ardă mai tare.", a comentat Cleary, pe Twitter.
După aventura de la academia lui Liverpool, Brewitt a ajuns la echipa U23 a lui Middlesbrough, unde a petrecut un singur an. Fundașul a mai jucat la Flyde, în ligile inferioare din Anglia, pentru ca în sezonul precedent să ajungă la Morecambe. În această vară, Brewitt a rămas liber de contract și, cel mai probabil, așa va rămâne cel puțin până în iarnă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52