Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Eram disperat să joc la Liverpool! L-am accidentat intenționat!". Mărturisirea neașteptată

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/10/2020 la 19:36 GMT+3

Tom Brewitt (23 de ani), fostul jucător de la echipa U23 a lui Liverpool, a dezvăluit că și-a accidentat intenționat un coechipier, în timpul antrenamentului, pentru a-și asigura un loc în prima echipă a "cormoranilor", condusă de Jurgen Klopp.

Tom Brewitt, Daniel Cleary și Sergi Canos, în timpul unui meci al juniorilor lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Întâmplarea avea loc în sezonul 2015/2016, primul cu Klopp la conducerea lui Liverpool. "Cormoranii" treceau printr-o criză la nivelul lotului, iar tânărul Brewitt a văzut o oportunitate înaintea meciului din Cupa Angliei, împotriva lui Exeter. Fundașul central își dorea extrem de mult să debuteze la prima echipă a lui Liverpool și, preț de câteva clipe, n-a mai ținut cont de nimic.
Brewitt a avut o intrare extrem de tare asupra lui Daniel Cleary, celălalt fundaș central de la academia lui Liverpool care se lupta pentru un loc în formația lui Klopp.
După 4 ani, Brewitt a recunoscut că faultul dur prin care l-a scos din joc pe Cleary în următoarele săptămâni a fost intenționat. Mai mult, tânărul fundaș, care a rămas fără echipă la ora actuală, a dezvăluit că nu se simte rușinat pentru gestul său.

Brewitt: "Eram disperat să joc la Liverpool!"

"Eram în stare să fac orice. Dacă era nevoie să accidentez pe cineva sau să stric o prietenie, o făceam. Eram pur și simplu disperat să joc la Liverpool. Asta era tot ce îmi doream.
Jurgen (n.r. - Klopp) știa că există o criză la nivelul lotului, motiv pentru care se hotărâse să-l folosească pe Jose Enrique în centrul defensivei și să-l aducă înapoi pe Thiago Illori, plecat sub formă de împrumut. Noi, restul jucătorilor, nu știam nimic despre planul lui Klopp, așa că s-a format o rivalitate între mine și Dan Cleary. Eu am fost cel care a încheiat prietenia dintre noi. În timpul unui antrenament, am decis să-l faultez.
Nu voiam să-l faultez rău, ci doar să-l lovesc cât să lipsească la meciul din Cupa Angliei și să fiu chemat eu. Cu o săptămână înaintea meciului cu Exeter, la antrenament, am făcut o preluare cam lungă, apoi am văzut că Dan se pregătea să mă deposedeze prin alunecare. Am așteptat o fracțiune de secundă, apoi l-am călcat. A fost o intrare urâtă și știam asta.
Am făcut-o intenționat și nu sunt incredibil de mândru. Totuși, nici nu mi-e rușine deoarece în mintea mea era următorul lucru: "Eu sau el? Cine va juca?". Și m-am ales pe mine. Dan a folosit cârje în următoarele două săptămâni. Nu mi-am dorit să se întâmple asta, am vrut doar să lipsească la următorul meci.", a spus Tom Brewitt, pentru podcastul Football Journeys.

Brewitt n-a bifat vreo apariție la prima echipă a lui Liverpool

Brewitt câștigase lupta, dar nu și războiul. Până la meciul cu Exeter, fundașul a suferit o comoție și n-a fost chemat de Jurgen Klopp la prima echipă. Tânărul jucător a părăsit-o pe Liverpool în 2017, fără să bifeze vreun meci la seniori.
Replica lui Cleary, care acum evoluează la Dundalk, în Scoția, a venit la scurt timp după publicarea podcastului:
"Sunt norocos că am mai putut să merg după acea alunecare. Faptul că stingi lumânarea cuiva nu o face pe a ta să ardă mai tare.", a comentat Cleary, pe Twitter.
După aventura de la academia lui Liverpool, Brewitt a ajuns la echipa U23 a lui Middlesbrough, unde a petrecut un singur an. Fundașul a mai jucat la Flyde, în ligile inferioare din Anglia, pentru ca în sezonul precedent să ajungă la Morecambe. În această vară, Brewitt a rămas liber de contract și, cel mai probabil, așa va rămâne cel puțin până în iarnă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, program etapa a 5-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo