În a 2-a jumătate a acestei luni vor debuta preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, iar jucătorii marilor cluburi din Europa se vor deplasa în toate colțurile lumii pentru a-și reprezenta naționalele. Acest lucru le-ar putea crea mari neplăceri la întoarcerea în țările unde evoluează, deoarece restricțiile sunt încă foarte stricte și ar putea fi obligați să intre în carantină, lucru care nu ar fi deloc pe placul cluburilor.
În această situație este și Liverpool. Conform normelor în vigoare, orice persoană care intră în Anglia și care a fost în Portugalia sau Brazilia trebuie să stea 10 zile în carantină, fără nicio excepție pentru sportivii de performanță. Astfel, internaționalii brazilieni Alisson, Firmono și Fabinho, respectiv portughezul Diogo Jota, vor sta 10 zile în izolare la reîntoarcerea la Liverpool dacă vor da curs convocărilor la echipele lor naționale.

Liverpool nu-și lasă brazilienii la echipa națională

Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Jurgen Klopp și-a manifestat îngrijorarea cu privire la acest lucru și a recunoscut că Liverpool intenționează să nu le permită acestor jucători să plece la loturile naționale:
"Ar fi minunat să avem mai multe informații despre ce se va întâmpla, dar nu am primit unele noi. Cred că FIFA a fost destul de clară, spunând că nu suntem obligați să lăsăm jucătorii la echipele naționale în această perioadă. Cred că toate cluburile sunt de acord că nu-i putem lăsa pe băieți să plece, iar apoi să stea 10 zile într-un hotel. Nu este posibil.
Înțeleg nevoia diferitelor Federații Naționale, dar acesta este un moment în care nu-i putem face pe toți fericiți. Trebuie recunoscut faptul că jucătorii sunt plătiți de clubuiri și de aceea cluburile trebuie să fie prioritare. Asta este.", a declarat Klopp, citat de espn.co.uk.
Ținând cont de situația deosebită din această perioadă, spusele lui Klopp au argumente solide. În plus, calificările pentru Campionatul Mondial sunt abia la început, iar Brazilia nu va avea probleme în a se califica, știut fiind faptul că sistemul de calificare din America de Sud le permite marilor forțe să facă mai mulți pași greșiți fără a fi în pericol.
În cazul lui Diogo Jota, situația e similară, mai ales că atacantul portughez vine după o accidentare serioasă și nu se știe în ce formă e, deci nu se poate spune că Portugalia ar avea mare nevoie de el la acțiunea din martie. Mai mult, singura partidă dificilă a lusitanilor va fi deplasarea din Serbia, meciurile cu Azerbadjan și Luxemburg nereprezentând o problemă chiar dacă mai mulți fotbaliști importanți vor lipsi.
https://i.eurosport.com/2020/11/25/2943502.jpg

FIFA nu obligă cluburile să-și lase jucătorii la echipele naționale

Tocmai din cauza acestor situații complicate din unele țări, FIFA a decis ca echipele de club să aibă dreptul de a nu lăsa jucătorii la loturile naționale în această lună.
Rata infecției cu COVID-19 în Marea Britanie a scăzut în ultimele săptămâni, iar guvernul intenționează să elimine restricțiile definitiv pe 21 iunie, dar până atunci autoritățile vor păstra cu strictețe anumite măsuri. O primă relaxare a acestor restricții va avea loc abia în luna mai, când se așteaptă ca și accesul fanilor pe stadioane să fie permis într-un număr limitat.
Calificările pentru mondial din America de Sud sunt marea problemă în acest moment, deoarce foarte mulți jucători europeni ar urma să se deplaseze în acea zonă, considerată nesigură de majoritatea țărilor din Europa. ESPN notează că oficialii CONMEBOL (echivalentul UEFA din America de Sud) vor avea zilele acestea o întrevedere on-line cu președintele FIFA, Gianni Infantino, pentru a se încerca găsirea unei soluții.
S-a vehiculat ideea ca toate meciurile de calificare din America de Sud să se dispute în același loc, iar toți jucătorii naționalelor implicate să stea într-o bulă pe tot parcursul acțiunii, dar liderii CONMEBOL nu agreează această variantă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/01/3004176.jpg
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02