Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, obligată să îl vândă pe Salah? Uluitor ce salariu cere egipteanul pentru a prelungi

Cristian Mihală

Actualizat 04/10/2021 la 11:06 GMT+3

Mo Salah este unul dintre cei mai în formă jucători din lume, dar Liverpool ar putea fi obligată să îl vândă în vară. Egipteanul cere un salariu mult peste limitele grupării de pe Anfield, care riscă să îl piardă gratis în iarna anului viitor.

Salah scored a goal of the season contender

Credit imagine: Getty Images

Cu 9 goluri și 3 pase decisive în 9 partide, în toate competițiile, Mo Salah are un start de sezon fantastic. Nici în stagiunea 2017-2018, când a terminat Premier League, cu 32 de reușite și 11 assisturi, vârful lui Liverpool nu a avut un debut de sezon atât de bun.
Oficialii "cormoranilor" au demarat deja negocierile cu agentul fotbalistului, pentru prelungirea contractului, dar primele contacte au fost un eșec. Impresarul lui Salah solicită 380.000 de lire/săptămână, ceea ce s-ar traduce în 18,2 milioane de lire/an (21,2 milioane de euro). O sumă mult peste posibilitățile lui Liverpool și mult peste ce câștigă Mo în acest moment (10,4 milioane de lire/an).
În aceste condiții, presa engleză scrie că sunt șanse importante ca Liverpool să decidă în vară vânzarea starului. Ar fi un efort uriaș financiar să îi oferi lui Salah un așa contract. Dincolo de suma în sine, s-ar crea nemulțumiri și discuții în vestiar, vorbindu-se deja de mult timp de nemulțumirea lui Mane legată de faptul că egipteanul câștigă mult mai mult decât el. În al doilea rând, Salah va împlini la anul 30 de ani, astfel că să investești atât într-un fotbalist care intră în ultima parte a carierei e riscant.
Ca atare, pentru a nu îl pierde gratis în 2023 (în iarna viitoare Salah poate semna cu oricine, intrând în ultimele 6 luni de contract), e foarte posibil ca Mo să fie pus pe lista de transferuri în vară. Momentul pare ideal pentru ca Liverpool să obțină maximum din mutare: Salah va fi împlinit 30 de ani și va veni după posibil cel mai bun sezon al carierei. Deja în ultimele luni s-a vorbit intens că PSG îl vede drept un posibil înlocuitor pentru Mbappe, dar și Barcelona e încântată de posibila aducere a egipteanului.
CITEȘTE ȘI:

Carragher: "Salah e cel mai bun jucător din lume în acest moment"

Jamie Carragher a fost atât de impresionat de modul în care a arătat Mo Salah în derbyul cu City, de ieri, în care a reușit o pasă decisivă și un gol fabulos, încât nu s-a temut să folosească superlative și să dea verdicte îndrăznețe. Legenda lui Liverpool crede că egipteanul este în acest moment cel mai bun fotbalist din lume.
"Nu cred că e vreun alt fotbalist mai bun decât el în fotbalul mondial în acest moment, chiar sunt sincer când spun asta. Ați văzut ce a făcut și în Champions League (n.r. dublă contra lui Porto), ce a reușit în acest sezon e excepțional. A făcut lucruri mari de când a venit la Liverpool, dar nu l-am văzut niciodată mai în formă decât este în acest moment. Am spus și acum câteva săptămâni, Mo e unul dintre cei mai buni jucători din istoria lui Liverpool", a spus fostul mare fundaș pentru Sky Sports, după Liverpool - City 2-2.
Golul fantastic reușit de Mo Salah contra lui City
picture

Salah, gol superb împotriva lui City! Egipteanul a driblat tot ce i-a ieșit în cale

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo