Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool poate să îi doboare un nou record lui Sir Alex Ferguson: cel mai rapid titlu din istorie

Sebastian Ujica

Publicat 23/01/2020 la 08:59 GMT+2

Liderul din Premier League, FC Liverpool, joacă în această seară de la ora 22.00 împotriva celor de la Wolverhampton, partidă transmisă în direct de Eurosport.

lfc

Credit imagine: Getty Images

Victoria din ultima etapă din derby-ul cu Manchester United a schimbat modul în care se vorbește despre lupta la titlu în Premier League. Aflată în acest moment la 13 puncte peste Manchester City cu 2 meciuri mai puțin disputate, Liverpool este din ce în ce mai sigură de primul trofeu din era Premier League.
Astfel, fanii încep să-și pună problema de când poate fi adjudecat matematic titlul, nemaifiind vorba de dacă acest lucru se va întâmpla. Iar programul până la finalul sezonului le dă încredere suporterilor "cormoranilor" că Liverpool poate deveni cel mai rapid campioana Angliei din istoria Premier League!
Topul echipelor care au câștigat cel mai rapid titlul în Premier League:
  • 1. Manchester United - 2000/2001 - 14 aprilie
  • 2. Manchester City - 2017/2018 - 15 aprilie
  • 3. Manchester United - 1999/2000 - 22 aprilie
  • 4. Manchester United - 2012/2013 - 22 aprilie
  • 5. Arsenal - 2003/2004 - 25 aprilie
  • 6. Chelsea - 2004/2005 - 30 aprilie
  • Meciurile rămase pentru Liverpool: Wolves (d), West Ham (d), Southampton (a), Norwich (d), West Ham (a), Watford (d), Bournemouth (a), Everton (d), Crystal Palace (a), Man City (d), Aston Vila (a), Brighton (d), Burnley (a), Arsenal (d), Chelsea (a), Newcastle (d)
  • Meciurile rămase pentru Manchester City: Tottenham (d), West Ham (a), Leicester (d), Arsenal (a), Man United (d), Burnley (a), Chelsea (d), Liverpool (a), Southampton (d), Newcastle (a), Brighton (d), Bournemouth (a), Watford (d), Norwich (a)

Meciul de pe Etihad, decisiv

Manchester City rămâne principala rivală la titlu pentru Liverpool, însă echipa lui Pep Guardiola are un program infernal de acum și până pe 4 aprilie când cele 2 echipe se vor întâlni pe Etihad. Dacă Liverpool are de gestionat 2 deplasări dificile, în această seară cu Wolverhampton și apoi cu rivala locală, Everton, Manchester City va întâlni toate rivalele cu nume din campionat!
Chiar dacă Manchester City câștigă fiecare meci până la partida cu Liverpool, recordul lui Man United este în pericol. Dacă formația lui Jurgen Klopp câștigă fiecare meci până pe 4 aprilie, un egal pe Etihad i-ar aduce matematic titlul de campioană!
Cu alte cuvinte, pentru a câștiga al 19-lea titlu de campioană pe Etihad, doborând recordul lui Man United pentru cea mai rapidă campioană din istorie, Liverpool trebuie să aibă aceleași rezultate ca Manchester City, plus victorii în partidele pe care le are de jucat în plus față de City, cu Wolverhampton și West Ham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo