După ce în Serie A ultimul deceniu a fost dominat copios de Juventus, "cormoranii" ar putea să instaureze și ei o "dictatură" în Premier League, judecând după cum arată în acest sezon echipa lui Klopp.
Fără înfrângere în campionat de un an și o lună, Liverpool se vede acum în situația de a fi scăpat, pe termen lung, de singura echipă capabilă să îi amenințe supremația.
City a fost suspendată din Champions League, astfel că gruparea de pe Etihad își va reconsidera strategia pe termen lung. Probabil fără Guardiola la timonă, dar și fără o serie de jucători de prim plan, care e greu de crezut că vor să rămână la o formație care nu evoluează în Champions League.
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM 17 ORE
S-a vorbit inclusiv de o retrogradare a lui City, dar cel mai probabil nu se va ajunge la așa ceva. Totuși, e limpede că stafful tehnic va trebui să se bazeze din sezonul următor tot mai mult pe fotbaliștii foarte tineri din propria pepinieră, Phil Foden (19 ani), Eric Garcia (19 ani), Taylor Harwood Bellis (18 ani) și Jayden Braaf (17 ani) reprezentând viitorul "cetățenilor".
În acest context, Liverpool se vede fără concurență în Premier League, judecând cel puțin cum arată în acest moment raportul de forțe.
Punctele obținute de cele mai puternice formații din Anglia în ultimii 5 ani. Există o diferență foarte mare între City, Liverpool și restul plutonului.
1. Manchester City - 393 puncte
2. Liverpool - 381 puncte
3. Tottenham - 341 puncte
4. Chelsea - 326 puncte
5. Manchester United - 317 puncte
6. Leicester - 274 puncte

United - Liverpool, derbyul pentru titlu în Premier League?

Fără șanse la titlu în ultimele sezoane, oficialii de pe Old Trafford conștientizează că diferențele dintre Liverpool, City și echipa lui Solskjaer sunt în acest moment uriașe, greu de surmontat pe termen scurt și mediu.
Pentru a crea din United o forță comparabilă cu cea din "era Ferguson", Ed Woodward pare decis să facă investiții enorme, astfel că tehnicianul norvegian va beneficia de un buget de transferuri record.
Marea problemă a echipei în acest sezon a fost lipsa de consistență la mijlocul terenului, acolo unde nu există vreun dirijor, vreun fotbalist care să orchestreze acțiunile de atac.
Totuși, lotul lui United e promițător de la mijloc în sus, fotbaliști precum McTominay, Daniel James, Martial, Rashford sau Greenwood fiind toți extrem de tineri și cu potențial să se transforme în fotbaliști world class.

United își "betonează" mijlocul

Pentru asta, e nevoie de jucători cu multă imaginație, care să îi susțină, iar United deja l-a luat pe Bruno Fernandes, un mijlocaș care nu doar creează faze, dar e și un excelent finalizator. Totuși, oficialii "diavolilor" nu se vor opri aici. Potrivit Daily Mail, United pregătește două oferte de nerefuzat pentru Jack Grealish și James Maddison, fotbaliști care au demonstrat deja de ce sunt în stare la Aston Villa, respectiv Leicester.
Suma pusă la bătaie pentru cei doi e uriașă - 190 de milioane de euro -, dar s-ar putea ca afacerile să fie chiar mai ieftine decât anticipează oficialii de pe "Teatrul Viselor", în condițiile în care Aston Villa va retrograda.
Dacă Grealish (24 de ani) este mai degrabă un atacant de bandă decât un mijlocaș de creație pur, în privința lui Maddison lucrurile stau altfel. El este "omul orchestră", cel care filtrează majoritatea acțiunilor de atac de la Leiceste și responsabilul cu fazele fixe. Un cuplu Maddison - Bruno Fernades ar transforma-o pe United într-unul din cluburile cele mai puternice în zona centrală de la mijlocul terenului și ar asigura multe baloane utile pentru oamenii din atac.
La înlesnirea acestor două mutări ar contribui și despărțirea de Paul Pogba, care nu pare să mai aibă viitor pe Old Trafford, judecând după ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate. Se așteaptă ca United să primească în schimbul mijlocașului francez peste 100 de milioane de euro, astfel că efortul financiar de a-i lua pe Grealish și Maddison nu mai pare la fel de mare.
Cum ar putea arăta United din sezonul viitor
  • De Gea - Wan Bissaka, Maguire, Lindelof, Williams - Maddison, McTominay, Bruno Fernandes - Daniel James, Rashford, Grealish (Martial)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
IERI LA 08:01
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
IERI LA 07:29