Într-un sondaj care ia în calcul cât de plăcută este fiecare echipă luând în considerare 16 parametri diferiți. Au fost luate în considerare părerile publicului general, nu doar a celor care se identifică drept fanii unei echipe anume. Astfel Liverpool s-a dovedit a fi cea mai populară echipă, cu 8,3% din populație, Manchester United fiind pe locul doi.
YouGov a informat că studiul a luat în considerare mai mulți factori precum managementul clubului, jucătorii, cultura fanilor, tradițiile și stilului de joc. Fanii tuturor cluburilor au fost întrebați cât de probabil este că vor urmări la televizor o echipă anume iar rezultatele au fost filtrate în funcție de vârstă, sex, venituri, regiune și altele.
Studiul arată că Liverpool, care are 25 de puncte avans în Premier League și este practic noua campioană, are o bază mare de fani proprii dar este și un club plăcut de suporterii celorlalte echipe. Acest lucru s-ar putea datora influenței amangerului Jurgen Klopp sau unor jucători vedetă care sunt urmăriți în lumea întreagă.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Pe locul doi este Manchester United care are susținerea a 6% din populație. De asemenea alte cluburi plăcute de fani sunt Manchester City, Newcastle și Wolves deși nu au o bază impresionantă de fani proprii. Chelsea se află pe locul șase.
https://i.eurosport.com/2020/06/03/2827596.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52