UPDATE // După mai multe discuții între cele două echipe, tânărul Brewster a părăsit-o în cele din urmă pe Liverpool.
"Cormoranii" au profitat de interesul uriaș al lui Sheffield în serviciile unui jucător folosit foarte rar de Jurgen Klopp la prima echipă și l-au vândut pentru o sumă promițătoare.
Brewster a ajuns la academia lui Liverpool în urmă cu 5 ani și a impresionat la echipele de tineret ale "cormoranilor". Totuși, la nivelul primei echipe de pe Anfield a bifat numai 4 apariții.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 5 ORE
Rhian Brewster este al 4-lea jucător vândut de Liverpool în această vară, după Dejan Lovren (12 mil. euro, Zenit), Ovie Ejaria (3,9 mil. euro, Reading) și Adam Lallana (liber de contract, Brighton).
Știrea inițială
Împrumutat sezonul trecut la Swansea, Brewster (20 de ani) a impresionat, marcând de 10 ori în 20 de partide. Acum, Klopp a vrut să îl aibă la dispoziție în perioada de pregătire dinaintea sezonului, pentru a ști sigur dacă se poate baza pe el.
Atacantul nu s-a mișcat deloc rău, însă Klopp și Liverpool au trebuit să gândească și din punct de vedere economic ce e mai bine pentru club. Ca atare, Brewster nu va fi împrumutat, ci vândut, însă "cormoranii" vor avea o clauză de răscumpărare, semn că vârful va avea șansa să demonstreze în viitor că merită să îmbrace tricoul campioanei Angliei. Practic, Liverpool a apelat la această metodă pentru a face rost de bani, într-o perioadă financiară grea.
Atacantul nu a făcut parte din lotul lui Klopp pentru partida de aseară, din Carabao Cup, în care germanul a folosit cu precădere rezerve, iar The Independent susține că această măsură a venit în contexul în care transferul lui e iminent. S-a dorit, astfel, ca vârful să fie protejat și să nu se accidenteze înainte ca mutarea să fie oficializată.

Brewster, spre Sheffield United

Pe numele lui Brewster au venit oferte concrete de la Palace și Brighton, dar alegerea este, din câte se pare, Sheffield United. Chris Wilder are mari probleme în atac și a recunoscut că îl dorește pe tânărul jucător, care va deveni un titular indiscutabil pentru "săbii".
Prețul transferului va fi unul impresionant, judecând după faptul că Brewster nu a confirmat încă în Premier League. Totuși, talentul fantastic și clubul de proveniență au determinat-o pe Sheffield să pună la bătaie 25 de milioane de lire (27 de milioane de euro) pentru transferul său. Va fi al treilea cel mai scump jucător vândut de Klopp de când e la Liverpool, doar Coutinho (Barcelona) și Christian Benteka (Crystal Palace) fiind lăsați să plece pentru sume superioare.
După succesul categoric cu Lincoln, din Carabao Cup, scor 7-2 (au marcat Shaqiri, Minamino(x2), Curtis Jones(X2), Grujic și Origi), Liverpool se pregătește de primul mare derby al sezonului, pe Anfield. "Cormoranii" primesc luni, de la ora 22:00, vizita lui Arsenal, într-o partidă ce va putea fi urmărită pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Solskajer s-a plâns de arbitraj și l-a acuzat direct pe Klopp: "De atunci am văzut o mare diferență"
24/09/2021 LA 13:42
Premier League
Klopp a fost la un pas să se bată cu Milner: "Puteai vedea în ochii lui Jurgen că nu va da înapoi"
24/09/2021 LA 10:22