Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League Facts | OFICIAL. Liverpool l-a vândut pe Rhian Brewster la Sheffield United

Cristian Mihală

Actualizat 11/05/2021 la 08:47 GMT+3

Liverpool a anunțat în această seară despărțirea de Rhian Brewster, atacantul de 20 de ani. Acesta a fost cumpărat de Sheffield United, o altă formație din Premier League, în schimbul a 26 milioane de euro.

Rhian Brewster a fost vândut de Liverpool

Credit imagine: Getty Images

UPDATE // După mai multe discuții între cele două echipe, tânărul Brewster a părăsit-o în cele din urmă pe Liverpool.
"Cormoranii" au profitat de interesul uriaș al lui Sheffield în serviciile unui jucător folosit foarte rar de Jurgen Klopp la prima echipă și l-au vândut pentru o sumă promițătoare.
Brewster a ajuns la academia lui Liverpool în urmă cu 5 ani și a impresionat la echipele de tineret ale "cormoranilor". Totuși, la nivelul primei echipe de pe Anfield a bifat numai 4 apariții.
Rhian Brewster este al 4-lea jucător vândut de Liverpool în această vară, după Dejan Lovren (12 mil. euro, Zenit), Ovie Ejaria (3,9 mil. euro, Reading) și Adam Lallana (liber de contract, Brighton).
Știrea inițială
Împrumutat sezonul trecut la Swansea, Brewster (20 de ani) a impresionat, marcând de 10 ori în 20 de partide. Acum, Klopp a vrut să îl aibă la dispoziție în perioada de pregătire dinaintea sezonului, pentru a ști sigur dacă se poate baza pe el.
Atacantul nu s-a mișcat deloc rău, însă Klopp și Liverpool au trebuit să gândească și din punct de vedere economic ce e mai bine pentru club. Ca atare, Brewster nu va fi împrumutat, ci vândut, însă "cormoranii" vor avea o clauză de răscumpărare, semn că vârful va avea șansa să demonstreze în viitor că merită să îmbrace tricoul campioanei Angliei. Practic, Liverpool a apelat la această metodă pentru a face rost de bani, într-o perioadă financiară grea.
Atacantul nu a făcut parte din lotul lui Klopp pentru partida de aseară, din Carabao Cup, în care germanul a folosit cu precădere rezerve, iar The Independent susține că această măsură a venit în contexul în care transferul lui e iminent. S-a dorit, astfel, ca vârful să fie protejat și să nu se accidenteze înainte ca mutarea să fie oficializată.

Brewster, spre Sheffield United

Pe numele lui Brewster au venit oferte concrete de la Palace și Brighton, dar alegerea este, din câte se pare, Sheffield United. Chris Wilder are mari probleme în atac și a recunoscut că îl dorește pe tânărul jucător, care va deveni un titular indiscutabil pentru "săbii".
Prețul transferului va fi unul impresionant, judecând după faptul că Brewster nu a confirmat încă în Premier League. Totuși, talentul fantastic și clubul de proveniență au determinat-o pe Sheffield să pună la bătaie 25 de milioane de lire (27 de milioane de euro) pentru transferul său. Va fi al treilea cel mai scump jucător vândut de Klopp de când e la Liverpool, doar Coutinho (Barcelona) și Christian Benteka (Crystal Palace) fiind lăsați să plece pentru sume superioare.
După succesul categoric cu Lincoln, din Carabao Cup, scor 7-2 (au marcat Shaqiri, Minamino(x2), Curtis Jones(X2), Grujic și Origi), Liverpool se pregătește de primul mare derby al sezonului, pe Anfield. "Cormoranii" primesc luni, de la ora 22:00, vizita lui Arsenal, într-o partidă ce va putea fi urmărită pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo