Liverpool, campioana en-titre din Premier League, nu se regăsește în acest sezon în Anglia. Trupa de pe Anfield a suferit al cincilea eşec consecutiv pe teren propriu, o premieră în istoria grupării care a cucerit anul trecut titlul, după o pauză de 30 de ani. Liverpool a încasat o înfrângere dureroasă în fața lui Chelsea în etapa a 29-a din Premier League, scor 0-1, iar criza campioanei continuă să persiste.
Oaspeţii s-au impus prin golul marcat de internaţionalul englez Mason Mount, în finalul primei reprize, în minutul 42. Graţie succesului obținut joi pe Anfield, londonezii au urcat pe locul al patrulea în clasament, ultimul care asigură calificarea în viitoarea ediţie a UEFA Champions League. De partea cealaltă, Liverpool ocupă în prezent locul 7, cu 43 de puncte după 27 de etape parcurse.

Liverpool, criză fără precedent în istoria clubului, în sezonul după cucerirea titlului în Premier League

Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Foarte important de precizat este că Liverpool reuşise anterior o serie de 68 de meciuri consecutive fără înfrângere pe Anfield, încheiată în luna ianuarie. La polul opus, Chelsea, care continuă să fie neînvinsă de la sosirea pe banca tehnică a antrenorului german Thomas Tuchel (ex-PSG), are un avans de un punct faţă de Everton, aflându-se pe locul patru, cu 47 de puncte după 27 de etape parcurse. Pentru a evidenția criza majoră pe care Liverpool o traversează în prezent, vom trece în revistă câteva dintre statisticile care le dau fiori "cormoranilor":
  • În urma victoriei de aseară a lui Wigan, Liverpool este acum echipa cu cele mai puține puncte câștigate de o echipă din Anglia pe teren propriu în primele patru divizii în 2021.
  • Pentru prima dată în istoria de 129 de ani a clubului, Liverpool a înregistrat cinci înfrângeri consecutive pe Anfield (cu Burnley, Brighton, Manchester City, Everton și Chelsea).
  • Liverpool a înscris un singur gol pe Anfield în 2021 (un penalty transformat de Salah). Potrivit Squawka, băieții lui Klopp au înregistrat 85 de șuturi, pe teren propriu, în acest an.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12