Liverpool a încercat în această vară să îl aducă pe Dembele, sub formă de împrumut, de la Barcelona, unde are șanse 0 să joace. Deși Setien a fost înlocuit de Koeman, nici tehnicianul olandez nu îl vede o soluție pentru primul "11" pe fotbalistul pentru care catalanii au plătit 105 milioane de euro să îl transfere de la Dortmund.
Cu o clauză fixată la 400 de miliaone de euro, Dembele a fost o dezamăgire. Pe lângă accidentările repetate, francezul de 23 de ani îi creează acum alte probleme Barcelonei. Acestuia îi expiră contractul în 2022 și a refuzat ofertele de prelungire, dorind să meargă undeva unde să joace. În acest context, formația blaugrana e forțată să îl vândă și a înțeles că sportivul din Hexagon reprezintă o investiție proastă: nu va putea să îl cedeze pe o sumă mare, din cauza problemelor medicale și din cauza crizei financiare de după pandemia de coronavirus.
Ca atare, Barcelona e pregătită să îi răspundă afirmativ propunerii lui Liverpool. Klopp crede în jucătorul din Hexagon, interesându-se la fostul său club, Dortmund, inclusiv cum e fotbalistul în afara gazonului. Germanul a primit referințe bune, astfel că varianta aducerii îi surâde, mai ales la prețul vehiculat de sursa citată, 45 de milioane de euro.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
04/10/2022 LA 17:17
La această sumă, Dembele poate fi un pariu extrem de rentabil, în condițiile în care e posibil ca Sadio Mane, despre care se vorbește că e în atenția lui Real Madrid, să părăsească Anfield în 2021. Dembele poate fi un înlocuitor ideal pentru senegalez, dacă trece peste perioada grea generată de accidentări. În condițiile în care campioana Angliei s-a întărit în ofensivă doar cu Diego Jota, în perioada de mercato din această vară, Dembele va fi prima soluție pentru ofensivă, când unul din trioul Mane-Salah-Firmino nu va fi disponibil. Ca atare, va avea destule șanse să joace, chiar și fără plecarea lui Mane.

Dembele și problemele cu accidentările

Deși are o medie de un gol la cinci meciuri pentru Barcelona, Dembele putea fi cu siguranță mai letal în fața porții dacă nu ar fi fost urmărit de ghinioane.
În prezent, francezul vine după o altă accidentare, după ce a suferit o ruptură completă a tendonunlui la un antrenament de la începutul lui februarie. De la începutul sezonului, el a prins doar 20 de minute, în confruntarea cu Villarreal.
Dembele a ratat până acum peste 70 de meciuri pentru Barcelona din cauza accidentărilor, de când a ajuns pe Camp Nou. Transferat în vara lui 2017 de la Borussia Dortmund pentru o sumă uriașă, de peste 100 de milioane de euro, Ousmane Dembele este departe de jucătorul care sperau cei de la Barcelona să devină.
Ultima accidentare, care a necesitat și operație, a fost cea de-a patra suferită de Dembele doar în sezonul trecut. Astfel, el a strâns doar 5 partide de la Liga în stagiunea precedentă, fiind titular în doar 3 dintre acestea.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League, etapa a 5-a

Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
04/10/2022 LA 06:46
Premier League
Jurgen Klopp, reacție dură după Liverpool - Brighton 3-3: "A fost oribil de urmărit"
01/10/2022 LA 19:16