Eurosport vă prezintă sâmbătă de la 17:30 o celebrare inedită a titlului obținut de Liverpool. Chiar dacă echipa lui Jurgen Klopp nu poate fi alături de fani în aceste momente fericite, acest lucru nu înseamnă că bucuria nu este una imensă.
În acest weekend veți putea vedea în documentarul de o oră ”Liverpool - un titlu sărbătorit acasă” imagini spectaculoase cu fanii cormoranilor din toată lumea și felul în care aceștia au reacționat la cucerirea primului trofeu Premier League.
Acest documentar unic oferă imagini care demonstrează cât de semnificative sunt astfel de momente în viețile oamenilor pentru care Liverpool face parte din familie. Face parte din viața lor de zi cu zi. Cu siguranță, toți cormoranii își vor aminti ziua în care echipa lui Klopp a devenit campioană a Angliei după 30 de ani.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48

În sfârșit, Liverpool este campioana Angliei

Jurgen Klopp a venit la Liverpool în toamna lui 2015 cu reputația ”nebunului” care a cucerit lumea fotbalului cu o echipă a Borussiei Dortmund construită exclusiv cu jucători descoperiți de el și pe baza filosofiei numite ”gegenpressing” și ”heavy metal football”. Klopp a construit Borussia Dortmund, cu care a detronat-o pe Bayern în Bundesliga și cu care a ajuns în finala Champions League, după chipul și asemănarea lui. Avea să facă fix același lucru și pe Anfield.
Succesul nu a venit peste noapte. A fost nevoie de răbdare, înțelegere și înțelepciune din partea conducerii. A fost nevoie de un plan clar al lui Jurgen Klopp. A fost nevoie de recrutarea nu a celor mai scumpi fotbaliști, ci fix a acelor piese necesare pentru a schimba soarta acestui club. A fost nevoie apoi și de bani. Pentru că așa e fotbalul. Dar din nou, Klopp a adus fix de ce era nevoie: Alisson și Virgil van Dijk au fost ultimele piese dintr-un puzzle care conținea deja nume precum Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Sadio Mane, Roberto Firmino sau Mohamed Salah.
Și succesul a venit treptat. Pe rând, respectuos. A sosit mai întâi în forma unei finale de Champions League, pierdută clar cu Real Madrid. Nu-i nimic, nu era prima finală pierdută de Klopp. Anul următor, Liverpool s-a întors și de data asta finala a fost câștigată. Iar în sezonul acesta, cormoranii au cucerit și cel mai înalt vârf: Premier League.
Liverpool a ajuns la acest titlu printr-un asalt încontinuu, aproape fără pauză, asupra celorlalte echipe. Dominația echipei din acest sezon nu poate fi contestată de nimeni. Nici măcar pandemia de coronavirus nu i-a putut opri. Dacă aștepți 30 de ani pentru un titlu, ar fi bine să fie unul convingător. Iar acesta este cu siguranță unul convingător. Probabil printre cele mai dominante echipe din istoria Premier League.
Cel mai important titlu este cel mai recent. În sfârșit, Liverpool poate să se bazeze din nou pe aceste vorbe. Și este pe deplin meritat.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11