Articol scris de Alex Ivan
Donny van de Beek a urmărit de pe bancă remiza albă înregistrată în derby-ul orașului Manchester. Olandezul de 23 de ani a venit la United contra sumei de 40 de milioane de lire sterline, dar a fost titularizat în doar două partide de Premier League. Deși “diavolii” aveau nevoie de creativitate ca să străpungă apărarea lui City, Ole Gunnar Solskjaer nu l-a aruncat în luptă și pe van de Beek. Conaționalul mijlocașului de pe Old Trafford, Louis van Gaal, consideră că van de Beek a comis o greșeală transferându-se la Manchester United.

Van Gaal critică alegerea lui van de Beek

Premier League
Van de Beek, în lacrimi. Motivul emoționant pentru care olandezul a vrut să semneze cu United
06/09/2020 LA 09:49
“Nu cred că a luat o decizie inspirată. Am spus-o încă de la început. Dacă îi ai pe Pogba și Bruno Fernandes, unde să-l mai joci și pe van de Beek? Nu are calitățile celor doi. Și acum vedem că nici Pogba nu mai este titularizat la fel de mult. Unde ar trebuie să joace van de Beek mai exact?“, a spus van Gaal pentru postul de televiziune Ziggo, citat de Football Oranje.
“Ar fi trebuit să se gândească înainte la acest lucru. Sunt foarte multe echipe care i-ar fi oferit mult mai multe șanse. Echipe de top de asemenea. Este un băiat cu multe calități”, a completat antrenorul olandez.

Van de Beek, rezervă de lux la Manchester United

Pe lângă cele două titularizări, van de Beek a mai bifat alte șase apariții în Premier League din postura de rezervă. Nu a prins multe minute nici în Champions League, unde a luat startul în doar jumătate dintre partidele disputate de United în faza grupelor. Acesta a fost introdus la pauză în duelul cu RB Leipzig, dar nu a reușit să-și lase amprenta asupra jocului. “Diavolii” au fost învinși cu 3-2 și au părăsit prematur cea mai importantă competiție de cluburi din lume.
Fostul jucător al celor de la Ajax a fost aproape să ajungă la Real Madrid, după ce ajunseră la o înțelegere cu madrilenii la începutul acestui an. Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile celor două tabere, iar acesta s-a transferat în cele din urmă la Manchester United. Van de Beek este unul dintre protagoniștii celebrei echipe al lui Ajax care ajungea până în semifinalele Champions League în 2019.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga
Olandezii și spaniolii anunță că Real Madrid l-a transferat de la Ajax pe Donny Van de Beek
15/01/2020 LA 15:01
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
23/05/2022 LA 12:42