Contractul, care valora 632 de milioane de euro, era încheiat cu televiziunea PPTV, o subdivizie a conglomeratului chinez Suning Holdings. Contractul a fost oprit mai devreme de către Premier League pentru că televiziunea din China nu ar fi făcut mai multe plăți. Este vorba de suma de 160 de milioane de lire care ar fi trebuit achitată în martie.
PP Sports a semnat în noiembrie 2016 un contract de 632 de milioane de euro pentru a transmite în direct Premier League în China în perioada 2019-2022. Transmisiunile urmau să fie oferite atât gratis, cât și în pachete cu abonamente speciale.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 16 ORE

Anunțul oficial al Premier League

Într-un comunicat emis astăzi, cei de la Premier League au informat: ”Premier League confirmă că astăzi a încheiat acordul pentru drepturile de televizare în China”.
Sursele The Guardian informează că motivul terminării contractului este unul strict financiar și nu unul politic, având în vedere zvonurile conform cărora tensiunile dintre guvernul britanic și cel chinez ar la sta la baza conflictului.
În iulie, după ce meciurile din Premier League nu au mai fost difuzate pe canalul de stat CCTV ci au fost mutate pe canale mai puțin vizionate, au apărut zvouri conform cărora această decizie ar fi o răzbunare a guvernului chinez după ce guvernul britanic a interzis folosirea tehnologiei Huawei (firmă chineză) pentru rețelele 5G din Marea Britanie.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 19 ORE
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 19 ORE