Șefii lui Liverpool se pregătesc pentru gestionarea unei pierderi de până la 47 de milioane de euro, pierdere cauzată de scăderea drastică a veniturilor din zilele de meci, dar și din drepturile de difuzare ale partidelor. Un nou raport de piață a scos la iveală pierderea pe care "cormoranii" o vor înregistra din cauza pandemiei de coronavirus.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Liverpool își va publica rapoartele oficiale în următoarele luni, după un sezon 2020 strălucitor, în care așteptarea de 30 de ani a titlului s-a încheiat în mare stil. Totuși, Jurgen Klopp nu a sărbătorit deocamdată triumful alături de fanii de pe Anfield, asta pentru că pandemia de coronavirus a trimis Marea Britanie în numeroase blocaje. În Anglia, cluburile din Premier League se confruntă cu pierderi financiare uriașe, iar echipele puternice nu fac nici ele excepție.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39

Liverpool, lovitură financiară grea din cauza pandemiei de coronavirus

Din cauza lipsei de venituri din ziua meciurilor, liderul din Premier League, Liverpool, trebuie să gestioneze o pierdere uriașă. Firma de contabilitate și consultanță KPMG a întocmit un raport din care reiese situația dificilă pe care șefii de pe Anfield trebuie să o gestioneze în perioada următoare.
Analizând situația "cormoranilor", KPMG a descoperit că profitul operațional al lui Liverpool a scăzut cu 47,6 milioane de euro, ceea ce se traduce în 8 procente pierdute din totalul de 557 de milioane de euro. KPMG a analizat cifrele în baza unor documente publicate de club în trecut. Firma amintită anterior a descoperit că profitul operațional al celor de la Liverpool este alcătuit din 82,5 milioane de euro din veniturile din ziua meciurilor, 231,9 milioane de euro din drepturile de televizare și 242,6 milioane de euro din venituri comerciale și alte surse.

Slideshow

Campioana cu cele mai mari venituri din fotbalul european, în timpul pandemiei de coronavirus

6 imagini

Profitul operațional se referă la venitul clubului care scade costurile de funcționare de zi cu zi ale afacerii înainte de impozitare. Printre coloșii din fotbal, KPMG a analizat cluburi ca Real Madird, Paris Saint-Germain, Bayern Munchen, Juventus și Porto, unele dintre aceste cluburi publicându-și deja cifrele financiare. Campionii portughezi Porto au fost de departe cei mai afectați de pandemie, cu o scădere a profitului operațional de 50%. PSG din Ligue 1 și Juventus din Serie A au înregistrat scăderi de 15%, respectiv 13%.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?
18/11/2022 LA 14:54