Noile sancțiuni dicate împotriva lui Abramovich, în contextul războiului declanșat de Rusia au efecte catastrofale pentru Chelsea. Clubul este acum în imposibilitatea de a vinde bilete, a primit o interdicție de transferuri, nu poate nici măcar să prelungească înțelegerile cu jucătorii și nu poate cheltui decât 20.000 de lire sterline pentru călătorii. Mai mulți sponsori și-ar putea retrage sprijinul financiar și există posibilitatea ca Chelsea să fie penalizată cu 9 puncte (ar rata Champions League), dacă va ajunge sub control judiciar.
Compania de telefonie mobilă Three a anunţat că şi-a suspendat sponsorizarea, iar Nike îi va urma, foarte probabil, exemplul. Cel puțin asta anunță Daily Mail, care notează că acest lucru ar fi un dezastru total pentru clubul de pe Stamford Bridge. În 2016, formația "albastră" a semnat un contract pe 15 ani cu gigantul de echipament sportiv. Dacă s-ar rupe înțelegerea acum, ar fi vorba de pierderi de 540 milioane de lire (642 milioane de euro), notează sursa citată.
Nike s-a retras deja de pe piața din Rusia, după invadarea Ucrainei, iar acum vrea să se delimiteze total și de Abramvich, ceea ce ar arunca clubul de pe Stamford Bridge într-un adevărat haos.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 17 ORE
CITEȘTE ȘI:
CE ÎNSEAMNĂ PENTRU CHELSEA SANCȚIONAREA LUI ABRAMOVICH? RĂSPUNSURI LA 13 ÎNTREBĂRI ARZĂTOARE

Mai poate fi vândută Chelsea?

Chelsea a fost scoasă la vânzare pe 2 martie și sunt destui care vor să cumpere clubul, în ciuda faptului că Abramovich a fost sancționat. Guvernul Regatului Unit este deschis să ia în considerare o dispensă, pentru a permite continuarea vânzării.
Cât de repede poate fi vândut clubul odată ce a fost găsit un cumpărător depinde de asigurările că încasările nu vor merge către Abramovich. Dar aceste assigurări ar putea dura un timp. Presa engleză scrie chiar că Guvernul poate să supravegheze vânzarea, dacă va considera că acest lucru va aduce beneficii clubului și banii nu vor ajunge sub nicio formă la patronul rus.
Ultimul interesat de cumpărarea grupării de pe Stamford Bridge este Nick Candy, un miliardar englez. Acesta are însă o avere de "doar" 1,5 miliarde de euro, astfel că se poate gândi serios să vină la conducerea clubului doar alături de alți investitori. De altfel, investitorul imobiliar a confirmat pentru Daily Mail că studiază posibilitatea de a prelua Chelsea.
https://i.eurosport.com/2022/03/10/3335247.jpg
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42