Săptămână de săptămână, Lucian Sânmărtean alege la finalul rundei din Premier League fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult.
De această dată alegerea lui Sânmărtean a fost Luke Shaw, fundașul celor de la Manchester United.
Înainte de acest sezon, Luke Shaw era considerat una dintre verigile slabe ale lui Manchester United. Fundașul englez adus de la Southampton în 2014 pe vremea când Louis van Gaal antrena echipa nu a mai revenit niciodată la forma excelentă de la sfinți după o accidentare teribilă suferită într-un meci cu PSV din UEFA Champions League.
Europa League
Ten Hag susține că toți jucătorii sunt fericiți la United, chiar și pe bancă:"Aşa este şi Cristiano"
IERI LA 17:10
Mai mult, la începutul actualei stagiuni Ole Gunnar Solskjaer l-a adus pe Old Trafford pe Alex Telles pentru a-l înlocui treptat pe Shaw, în speranța că portughezul va oferi mai multe pe faza ofensivă, ceva necesar în fotbalul modern pentru un fundaș de bandă.

Renașterea lui Luke Shaw

Totuși, venirea lui Telles a făcut ca Luke Shaw să renască și își demonstreze calitățile meci de meci, progresând de la o partidă la alta, fiind din ce în ce mai periculos pe faza de atac, atât prin goluri, cât și prin assisturi, impunându-se ca titular în fața lui Telles.
Shaw a fost cel mai bun jucător al lui United în partida cu City și probabil unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe Old Trafford în acest sezon.
În meciul cu echipa lui Guardiola Shaw a reușit nouă recuperări ale balonului, protejând-o astfel pe United de presiunea sufocantă a lui City. De asemenea, englezul a reușit două tacklinguri, contribuind decisiv la al patrulea meci consecutiv fără gol primit pentru United.
Shaw, cel care a marcat golul care a închis tabela, a avut 49 de atingeri cu o acuratețe a paselor de 88%. De asemenea, Shaw a reușit trei centrări și a intrat în careul advers de patru ori.
Jocul lui Shaw a devenit unul extrem de solid în acest sezon iar englezul l-a convins, cel mai probabil, pe Solskjaer că se poate baza pe el și pentru sezonul viitor, Alex Telles fiind nevoit acum să se lupte pentru a reintra în planurile norvegianului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo, în cazul în care va fi lăsat să plece în iarnă de la Manchester United
IERI LA 07:08
Premier League
Ferdinand îl apără până în pânzele albe pe un jucător al lui Untied: "Taci, vorbești prostii!"
04/10/2022 LA 10:47