Zaha a fost victima unor mesaje rasiste mai devreme luna aceasta iar un copil de 12 ani a fost arestat pentru ca apoi să fie eliberat pentru a fi cercetat în stare de libertate. Internaționalul ivorian a declarat că a informat poliția de 50 de astfel de cazuri.
”De fiecare dată îmi este frică să mă uit la mesaje pentru că pot fi pline de orice. Pentru fotbaliștii de culoare, să fii pe Instagram nici nu mai este distractiv. Nu te poți bucura de profilul tău. Nici nu mai am Twitter instalat pe telefon pentru că sunt aproape sigur că voi primi mesaje abuzive”, a declarat Zaha pentru CNN.

Zaha cere companiilor ca Twitter sau Instagram să facă mai mult

Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
ACUM 20 ORE
”Am mai fost abuzat rasial de atunci și mă gândesc... ce se întâmplă cu conturile care sunt blocate? Pot să-și facă alt cont imediat. Cred că, la fel ca în general în viață, mereu când ne facem un cont trebuie să existe un document de identificare, așa că de ce să nu fie la fel și pe Instagram? De ce nu este la fel pe Twitter?”, a declarat Zaha.
Asociația Fotbaliștilor Profesioniști a organizat discuții cu companiile care dețin rețelele sociale după ce Zaha, precum și David McGoldrick de la Sheffield United, au fost victimele unor mesaje rasiste.
Premier League
Paul Ince îl face praf pe Jadon Sancho: "Nu te joci FIFA! Tu te-ai uitat la Giggs ce făcea?"
ACUM O ZI
Premier League
Haos în Premier League! Incredibil câți fotbaliști din Anglia s-au vaccinat
ACUM O ZI