Zaha a fost victima unor mesaje rasiste mai devreme luna aceasta iar un copil de 12 ani a fost arestat pentru ca apoi să fie eliberat pentru a fi cercetat în stare de libertate. Internaționalul ivorian a declarat că a informat poliția de 50 de astfel de cazuri.
”De fiecare dată îmi este frică să mă uit la mesaje pentru că pot fi pline de orice. Pentru fotbaliștii de culoare, să fii pe Instagram nici nu mai este distractiv. Nu te poți bucura de profilul tău. Nici nu mai am Twitter instalat pe telefon pentru că sunt aproape sigur că voi primi mesaje abuzive”, a declarat Zaha pentru CNN.

Zaha cere companiilor ca Twitter sau Instagram să facă mai mult

Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 12 ORE
”Am mai fost abuzat rasial de atunci și mă gândesc... ce se întâmplă cu conturile care sunt blocate? Pot să-și facă alt cont imediat. Cred că, la fel ca în general în viață, mereu când ne facem un cont trebuie să existe un document de identificare, așa că de ce să nu fie la fel și pe Instagram? De ce nu este la fel pe Twitter?”, a declarat Zaha.
Asociația Fotbaliștilor Profesioniști a organizat discuții cu companiile care dețin rețelele sociale după ce Zaha, precum și David McGoldrick de la Sheffield United, au fost victimele unor mesaje rasiste.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 18 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38