Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lukaku, soluția ideală pentru Chelsea, dacă londonezii nu-l vor putea transfera pe Haaland

Cosmin Cioboata

Actualizat 26/03/2021 la 22:20 GMT+2

Romelu Lukaku (27 de ani) se află pe radarul lui Chelsea, echipa pentru care a mai jucat în perioada 2011-2014. Potrivit presei din Anglia, atacantul belgian, în prezent la Inter, este considerat soluția ideală în cazul în care clubul londonez nu va reuși să-l transfere pe "cyborgul" Erling Haaland.

Erling Haaland of Borussia Dortmund in action during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and 1. FC Koeln at the Signal Iduna Park on November 28, 2020 in Dortmund, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Chelsea se află în căutarea unui atacant de top, care să poată face diferența atât în Premier League, cât și în UEFA Champions League. Londonezii au crezut că au rezolvat această problemă vara trecută, când l-au transferat pe Timo Werner de la RB Leipzig. Totuși, internaționalul german s-a adaptat extrem de greu pe Stamford Bridge și la fotbalul din Anglia, iar prestațiile sale au fost, de cele mai multe ori, sub așteptări.
Werner a marcat numai 5 goluri în actualul sezon din Premier League. Nici Olivier Giroud, celălalt atacant de careu din lotul lui Thomas Tuchel, n-a impresionat în stagiunea curentă. Campionul mondial din 2018 a înscris numai 4 goluri în campionat, iar oficialii clubului au început să-și pună tot mai multe semne de întrebare.

Lukaku, soluția ideală pentru Chelsea, dacă londonezii nu-l vor putea transfera pe Haaland

Planul ideal al lui Chelsea este alcătuit din 2 cuvinte: Erling Haaland. Londonezii visează să-l transfere pe starul Borussiei Dortmund, la fel ca și alte cluburi de top din Europa, precum Real Madrid, Manchester City și Manchester United. Din păcate, misiunea lor nu se anunță deloc ușoară.
Potrivit ESPN, Dortmund nu îl va lăsa să plece în această vară pentru o sumă mai mică de 180 de milioane de euro. O sumă astronomică, pe care aproape niciun club din lume nu și-o poate permite la ora actuală, din cauza crizei economice generată de pandemia de coronavirus.
În aceste condiții, conducerea lui Chelsea și-a pregătit deja un plan de rezervă, la fel de răsunător. Potrivit The Telegraph, clubul londonez, condus de miliardarul Roman Abramovich, vrea să-l aducă în vară pe Romelu Lukaku, vârgul belgian care a mai evoluat pe Stamford Bridge în perioada 2011-2014.
Lukaku s-a dezvoltat enorm din momentul despărțirii de Chelsea, devenind unul dintre cei mai buni fotbaliști ai momentului. Atacantul de 27 de ani face furori la Inter, echipă care se îndreaptă cu pași repezi către primul titlu de campioană a Italiei după o pauză de 11 ani.
Romelu Lukaku, Chelsea

Chelsea, pe urmele lui Lukaku, starul lui Inter cotat la 90 de milioane de euro

Nici în cazul lui Lukaku, misiunea lui Chelsea nu va fi deloc simplă. Internaționalul belgian este cotat la 90 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, iar contractul său expiră abia în vara anului 2024.
În același timp, contează enorm și dorința fotbalistului. Lukaku n-a primit prea multe șanse în prima sa aventură pe Stamford Bridge. Belgianul a fost mai mult împrumutat și a adunat, per total, numai 15 meciuri în tricoul lui Chelsea, fără să înscrie vreun gol.
La Inter, Lukaku are locul de UEFA Champions League asigurat, lucru cu care Chelsea nu se poate lăuda. Trupa lui Thomas Tuchel se află pe locul 4, cu un avans de numai 2 puncte față de West Ham. De asemenea, Tottenham, Liverpool, Everton și Arsenal speră lar rândul lor să încheie sezonul din Premier League în TOP 4.
Chiar dacă n-a apucat să-și arate valoarea la Chelsea, Lukaku n-a renunțat și și-a făcut un nume în Premier League. El a mai jucat la West Brom, Everton și Manchester United și a învățat stilul unic din campionatul Angliei. Per total, Lukaku a marcat 113 de goluri și a oferit 42 de assist-uri în 252 de apariții în Premier League.

Lukaku, cu gândul la titlul din Serie A, alături de Inter

După experiența din Anglia, Lukaku a ajuns la Inter. "Nerazzurrii" le-au plătit 74 de milioane de euro celor de la Manchester United în 2019, iar starul belgian s-a adaptat rapid sub comanda lui Antonio Conte.
În ultimele două sezoane, Lukaku a înscris 59 de goluri în 85 de meciuri pentru Inter și se află foarte aproape să câștige al doilea său titlu din carieră. Pe primul l-a cucerit în 2010, pe vremea când evolua în țara natală, la Anderlecht. De-a lungul timpului, Lukaku a mai obținut un singur trofeu: Cupa Angliei, în 2012, alături de Chelsea.
Lukaku a mai ajuns în finala UEFA Europa League în 2020, cu Inter, și a încheiat pe locul 3 la Campionatul Mondial din 2018, alături de naționala Belgiei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo