William Storey este un personaj pe cât de bogat, pe atât de controversat. Acesta este un om de afaceri oarecum atipic, care poate fi comparat mai degrabă cu un personaj din celebrele seriale Game Of Thrones sau Vikings. Storey are o înfățișare ieșită din comun, iar felul în care a ajuns bogat este de asemenea foarte interesant.

A dat probe la Queens Park Rangers

În tinerețe, Storey a cochetat cu fotbalul profesionist și a fost în probe la QPR, într-o perioadă în care acolo jucau fotbaliști celebri: "M-am antrenat cu QPR aproximativ o lună, când Gerry Francis era manager, în anii 2000. Erau acolo jucători ca Iain Dowie și Peter Crouch. M-am antrenat aproximativ o lună și am jucat câteva jocuri de verificare".
League Cup
Povestea lui Charlie Patino, puștiul care a debutat cu gol la Arsenal
22/12/2021 LA 13:31
Storey și-a dat repede seama că nu este făcut pentru a deveni un mare fotbalist și a luat-o pe un alt drum. A studiat matematica și s-a lansat apoi în afaceri. Spiritul său antreprenorial a fost evident încă din perioada studenției, dar în același timp Storey era pasionat și de jocuri de noroc.
Cunoștințele sale matematice l-au trasformat într-un parior profesionist: "Pentru a-mi suplimenta veniturile am dezvoltat un algoritm de pariere pe cursele de cai. Pentru 2 ani am fost parior profesionist, iar în ultimul an am făcut pariuri pe rezultatele alegerilor din SUA, dar și pe Referendum-ul pentru Brexit. Această filosofie despre risc informează fără îndoială despre strategia mea de afaceri"
.
https://i.eurosport.com/2020/07/31/2858082.jpg

Storey a investit în Formula 1 la Haas

După ce a încheiat socotelile cu fotbalul, Storey a călătorit în Zimbabwe, acolo unde a lucrat la o plantație de tutun împreună cu iubita sa. În această perioadă actualul magnat a deținut un ghepard ca și animal de companie.
În țara africană, Storey s-a îmbogățit din afaceri cu tutun, iar apoi s-a întors în Anglia. A eșuat în mai multe afaceri printre care o companie de modă online și o firmă de promovare a boxului, dar apoi a fondat Rich Energy, o firmă producătoare de băuturi energizante, care i-a adus venituri de sute de milioane de £.
"Ca orice afacere care vine de nicăieri, există o mulțime de detractori care ar putea să creadă că nu avem succes, dar în final avem un brand și un produs care, după părerea mea, este cel mai bun de pe piață. Am construit asta din nimic și acum suntem în continuă creștere.", a explicat Storey pentru Sportsmail.
Principalul concurent al companiei lui Storey este gigantul Red Bull, iar pentru a-și promova brand-ul milionarul s-a asociat cu echipa de formula 1 Haas în anii trecuți, dar înțelegerea nu a durat decât câteva luni de zile.
https://i.eurosport.com/2018/03/02/2284885.jpg
În prezent Storey pare hotărât să preia echipa de fotbal Sunderland, aflată în League One, al treilea eșalon al fotbalului britanic și să o ducă în Premier League.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
League Cup
Arsenal, prima echipă calificată în semifinalele Cupei Ligii Angliei! Victorie clară cu Sunderland
21/12/2021 LA 21:52
League Cup
Omicron, noua tulpină a virusului Covid, schimbă sistemul competițional din Anglia
19/12/2021 LA 06:23