Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lupta pentru ultimele două poziţii de Champions League, în Premier League. Toate calculele

Cristian Mihală

Publicat 23/07/2020 la 08:41 GMT+3

Manchester United a ratat o şansă incredibilă de a-şi asigura biletele de Champions League cu o etapă înainte de finalul Premier League. Trupa de pe Old Trafford, Chelsea şi Leicester se vor lupta pentru locurile 3-4 în ultima rundă din campionatul Angliei.

Leicester şi United au meci direct în ultima etapă

Credit imagine: PA Sport

După ce Leicester a pierdut la scor pe terenul lui Tottenham, United avea ocazia, cu un succes categoric în faţa lui West Ham, să devină sigură în proporţie de 99% de locul de Champions League. Asta pentru că "diavolii" s-ar fi distanţat la trei puncte de trupa lui Brendan Rodgers, cu o rundă rămase de jucat, şi ar fi avut un golaveraj mai bun.
Dar Rashford&Co au reuşit doar un 1-1 contra "ciocănarilor", care erau siguri deja de prezenţa în Premier League şi pentru stagiunea viitoare. În acest context, United are nevoie de cel puţin un egal pe terenul lui Leicester, în ultima rundă, pentru a prinde un loc de Champions League.

Lupta pentru Champions League în Premier League: Chelsea, cea mai uşoară misiune

În ceea ce o priveşte pe Leicester, trupa de pe King Power Stadium e nevoită să joace la victorie confruntarea cu United, doar aşa fiind sigură de prezenţa în ediţia viitoare a Ligii Campionilor. Şi un egal ar putea să îi ajute pe cei supranumiţi "vulpile", condiţia fiind ca Chelsea să piardă pe teren propriu, cu Wolves. În acest caz, Leicester şi Chelsea ar termina la egalitate - 63 puncte -, însă Vardy&Co ar fi avantajaţi de golaveraj.
Chelsea pare a avea misiunea cea mai uşoară pentru a rămâne în TOP 4. O victorie sau un egal cu Wolves, pe teren propriu, i-ar garanta acest lucru, însă trupa lui Nuno Espirito Santo are motive să tragă tare, în joc fiind locul 6 (Tottenham e la doar un punct în spate). De notat că şi o înfrângere poate să o menţină pe formaţia de pe Stamford Bridge pe un loc de Champions League, condiţia fiind ca Manchester United să se impună pe terenul lui Leicester. În cazul în care "vulpile" se impun, iar Chelsea pierde, "albaştrii" şi "diavolii" ar termina la egalitate de puncte, 63, dar gruparea lui Solskjaer ar avea avantajul golaverajului.

Clasamentul în Premier League, după etapa 37

1. Liverpool - 96 puncte
2. Man City - 78
3. Man United - 63 (64-36)
4. Chelsea - 63 (67-54)
5. Leicester - 62 (67-39)
Şi lupta pentru salvarea de la retrogradare se anunţă una pe muchie de cuţit, cu Aston Villa părând în prezent să deţină cele mai mari şanse de rămânere în Premier League. Dacă Norwich e deja cu gândul la Championship de etape bune, Watford şi Bournemouth speră să obţină in extremis biletele pentru încă un sezon în cel mai puternic campionat de fotbal din lume.
Programul ultimei etape din Premier League
  • Burnley - Brighton
  • Chelsea - Wolves
  • Palace - Spurs
  • Everton - Bournemouth
  • Leicester - Manchester United
  • Manchester City - Norwich
  • Newcastle - Liverpool
  • Southampton - Sheffield United
  • West Ham - Aston Villa*
*toate partidele au loc duminică, de la ora 18:00
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo