City a scăpat de suspendarea UEFA, după ce TAS a decis ieri că formația de pe Etihad are drept de joc în cupele europene în următoarele două sezoane.
Vestea e una uriașă pentru club, care altfel ar fi pierdut sute de milioane de euro, dar se afla și în situația ingrată în care marile vedete și-ar fi dorit o nouă provocare, la echipe cu pretenții în Champions League.
Lucrurile s-au schimbat în 24 de ore la 180 de grade, iar acum conducerea englezilor face toate demersurile necesare pentru a-i prelungi contractul lui Guardiola. Pentru a-l convinge pe Pep că merită să semneze o nouă înțelegere, conducerea e gata de o campanie de transferuri impresionantă.
Liga Campionilor UEFA
Ce ar însemna pentru Barcelona ratarea calificării în optimile Champions League
ACUM 9 ORE
Astfel, deja negocierile cu Napoli pentru Koulibaly au fost demarate, însă în total șefii lui City pun la bătaie peste 300 de milioane de euro pentru 4 transferuri.
În defensivă va fi adus și David Alaba, fotbalist care în acest sezon a evoluat ca fundaș central la Bayern, în condițiile în care banda stângă a fost anexată de senzaționalul Alphonso Davies. Guardiola are mare încredere în austriac, care e un fotbalist polivalent și care poate juca în stânga (unde Mendy are evoluții oscilante și e predispus la accidentări), dar și la închidere.

Ferran Torres și Lautaro Martinez, înlocuitorii lui Sane și Aguero la Manchester City

Ferran Torres e un alt pariu al lui Pep, atacantul de bandă urmând a fi un înlocuitor pentru Sane, plecat la Bayern. În vârstă de 20 de ani, Torres mai are contract cu Valencia doar până în vara anului viitor, astfel că "liliecii" ar trebui să fie tentați să îl transfere, pentru suma corectă. Altfel, din iarnă fotbalistul spaniol poate semna cu orice alt club din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract, iar ibericii ar suferi o lovitură financiară de proporții.
Dar marea lovitură încercată de City e aducerea lui Lautaro Martinez. Vârful argentinian al lui Inter voia să ajungă la Barcelona, însă în acest moment negocierile dintre cluburi sunt în impas. Guardiola vrea să profite de acest lucru, mai ales că gruparea sa are posibilități financiare mai mari decât Barcelona. În condițiile în care Aguero mai are un singur an de contract și a anunțat deja că nu va prelungi, urmând a se retrage la echipa sa de suflet, Independiente, City are nevoie de un atacant care să îi ia locul lui Kun. Lautaro se aseamănă din multe puncte de vedere cu al său conațional și prezintă calități care sunt pe placul lui Guardiola: e rapid, mobil, cu centrul de greutate jos și intră foarte ușor în combinații.
În total, pentru cei 4 City e decisă să pună la bătaie peste 300 de milioane de euro, cel mai scump urmând a fi transferul lui Koulibaly, pentru care se estimează că se va cheltui 115 milioane de euro.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Șeicii de la City se gândesc deja la viitor! Cine e favorit să-i ia locul lui Guardiola în 2023
IERI LA 16:49
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 15-a din Premier League
IERI LA 11:48