Managerii din Premier League și-au manifestat nemulțumirea cu data de 12 iunie ca fiind cea provizorie pentru reluarea sezonului, considerând că nu este timp suficient pentru a-i pregăti pe jucători pentru meciuri.
Astăzi, toți cei 20 de manageri din Premier League au fost prezenți la o videoconferință la care le-au fost prezentat protocolul de siguranță pentru reluarea antrenamentelor.

Semn de întrebare

Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Prezentarea a avut parte de un răspuns pozitiv, scrie The Times, managerii fiind apoi invitați să-și spună punctul de vedere la finalul videoconferinței. Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, a fost unul dintre cei care au avut reacții pozitive la prezentare.
Însă a fost dezbătut un alt aspect care provoacă îngrijorare managerilor și anume termenul dat pentru reluarea sezonului, considerându-se că data de 12 iunie este mult prea aproape ca jucătorii să fie gata în condițiile în care jucătorii nu au mai avut vreun meci competitiv de mai bine de 2 luni. Sezonul a fost suspendat oficial din cauza pandemiei de COVID-19 pe 13 martie.
Astăzi a avut loc prezentarea protocolului și pentru jucători și vor exista discuții la fiecare club pentru a se decide reluarea antrenamentelor. Însă aprobarea reluării antrenamentelor va veni cel mai devreme luni la videoconferința cluburilor. Ceea ce înseamnă că jucătorii vor reveni pe teren cel mai devreme marți, cu 26 de zile înainte de data stabilită pentru reînceperea competiției.
O perioadă considerată mult prea scurtă în condițiile în care procesul pentru readucerea jucătorilor la o condiție fizică optimă va fi gradual.

Ce au spus managerii

"Avem primul pas, și anumite grupuri mici de jucători fără să existe contact și vom vedea cum va merge, dacă avem vreo problemă cu infecția. Apoi vom aștepta aprobarea din partea Premier League pentru pasul 2, și anumite să se joace fotbal. Și abia după acest pas vom putea trece la contacte normale. Însă există temeri cât va dura până la acel moment și apoi cât va mai dura până începem să jucăm" a spus unul dintre manageri.
"De ce suntem grăbiți? Am putea ajunge să avem la dispoziție doar 10 zile cu antrenamente normale și nu cred că este timp suficient având în vedere miza existentă când încep meciurile. Toată lumea vrea să revenim, dar trebuie procedat corect" a spus alt manager.
În Germania nu a existat presezon, iar managerii din Premier League au menționat că au fost înștiințați de colegii din Germania că jucătorii lor au avut probleme fizice în partidele de antrenament organizate înaintea de iminenta revenire a campionatului.
"Cred în continuare că cel mai mare obstacol pe care îl intâmpinăm este să-i convingem pe jucători că sunt în siguranță să se antreneze normal. Până când vom ajunge în punctul în care le vom cere acest lucru, nu putem să știm cum vor reacționa. Lucrurile se schimbă mereu. Dar ei vor dori să fie într-o formă bună pentru a juca din nou meciuri și data de 12 iunie deja pare una ambițioasă" a concluzionat un alt manager.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53