Laporte va fi indisponibil până în februarie iar Vincent Company a părăsit echipa în vară. Otamendi a rămas singurul fundaș central din lot însă Guardiola s-a arătat optimist în ceea ce privește absența lui Stones. Fundașul englez s-a accidentat în timpul antrenamentelor de dinaintea partidei cu Șahtior Donetsk.
„Pentru mine ca manager este o provocare incredibilă. Avem doar un fundaș central însă cred mult în ceva ce oamenii nu știu și anume spiritul și devotamentul iar toată lumea trebuie să facă un pas în față și să rezolve problema”.
Planul lui Guardiola este să îl folosească pe Fernandinho, care joacă de obicei la închidere, ca fundaș central. Variantele de rezervă vor fi adolescenții Taylor Harwood-Bellis și Eric Garcia. „Vom merge pe mâna lor în următoarele luni”.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Harwood-Bells are doar 17 ani și încă nu și-a făcut debutul la prima echipă în timp ce Garcia, cu un an mai mare, a jucat doar trei meciuri în Carabao Cup. Guardiola este însă încrezător că Fernandinho se va descurca bine în noul post.
„Nu este o problemă, este o provocare, se vor descurca fără probleme. Jucătorii mei sunt cei mai buni – vom lucra cu jucătorii pe care îi avem acum pentru a crea ceva. Aceasta este situația”, a declarat Guardiola.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59