În ciuda victoriei cu 2-1 în fața echipei lui Frank Lampard, campioana Manchester City nu a putut controla mingea pe cât de mult și-ar fi dorit. Statistica oferită de Opta arată că posesia lui City a fost de doar 46,74% - cea mai mică înregistrată de o echipă a lui Guardiola în cele 381 de meciuri disputate de echipele sale în campionat.
Deși cele trei puncte rămân cele mai importante, această statistică ar putea reflecta o eventuală schimbare de tactică pentru echipa lui Guardiola. City a fost acuzată că dorește posesia doar de dragul posesiei, însă în meciul cu Chelsea, elevii spaniolului au fost mult mai eficienți și și-au convertit ocaziile, chiar dacă au avut mai puțin mingea.
https://i.eurosport.com/2019/11/23/2722893.jpg
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Rămâne o întrebare pentru restul sezonului: va accepta Guardiola o posesie mai scăzută dacă va aduce rezultate? Sau spaniolul doar a recunoscut puterea ofensivă a lui Chelsea și și-a adaptat tactica? În orice caz, această victorie demonstrează că City poate câștiga meciuri și fără să domine posesia.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League. Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50