Șeicii au destabilizat piața transferurilor din fotbal încă de la venirea la Manchester, cu un obiectiv foarte clar. City a fost transformată într-o forță la nivel european, iar transferurile pentru a asambla echipa au depășit 1 miliard de lire sterline. Revoluția începută in 2009 are ca finalitate câștigarea Champions League, iar Guardiola este omul potrivit pentru asta în opinia proprietarilor miliardari de la Manchester City.
Conform datelor CIES Football Observatory, campioana Angliei a a ajuns la 1,63 miliarde de euro la capitolul investiții în transferuri în perioada 2010-2019. Pe locul doi se află Barcelona, cu 1,52 miliarde în ultimii 10 ani. Podiumul este completat de Chelsea. Abramovich a cheltuit 1,42 miliarde pe transferuri în aceeași perioadă. Patru din primii zece investitori în fotbal din ultimul deceniu sunt din Premier League. Bundesliga nu are nici o reprezentantă, în timp ce PSG este singura echipă din Franța care ține pasul datorită unei investiții masive venită tot din zona araba ca și în cazul lui Manchester City.

Manchester City a adoptat o tactică moderată în bătălia transferurilor

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Șeicii îndragostiți de fotbal nu s-au aruncat la sume uriașe sau la investiții riscante în privința transferurilor. Manchester City a investit foarte mult, dar de cele mai multe ori aceste transferuri s-au făcut cu cap. De aceea, clubul șeicului Mansour nu apare în top 22 transferuri all time din punct de vedere al sumei investite într-un singur transfer. Acest model arată că scopul final nu este o expunere exagerată a investițiiei, ci formarea unei echipe puternice, pe principii sănătoase. Aducea lui Guardiola în 2016 a fost ca o declarație de război pentru marile cluburi europene, cu scopul final de a cuceri trofeul UEFA Champions League. Cele două titluri consecutive în cel puternic campionat din lume, Premier League, cucerite cu Guardiola pe bancă sunt doar preludiul, speră patronii, pentru ce City își dorește în acest sezon european.
Belgianul DeBruyne este cel mai important transfer al erei petrodolarilor la Manchester City. Rodri si Joao Cancelo sunt cele mai costisitoare mutări făcute în 2019.

Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06