Manchester City a reușit să deschidă scorul în minutul 4, prin Mahrez, apoi defensiva lui Guardiola a cedat. Vardy a transformat două lovituri de la 11 metri și a finalizat minunat, cu călcâiul, un contraatac, ducând scorul la 3-1 după o oră de joc.
Maddison a făcut 4-1 în minutul 77, Ake a redus din diferență, apoi Tielemans, tot din penalty, a stabilit scorul final. Un scor greu de imaginat la prima vedere, ținând cont că Manchester City nu mai încasase 5 goluri pe teren propriu de 17 ani.
Manchester City a resimțit grav lipsa atacanților Aguero și Jesus, în meciul cu Leicester. În ciuda faptului că au avut posesia, jucătorii lui Guardiola n-au reușit să amenințe de prea multe ori poarta adversă.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
City a avut 16 ocazii de gol, însă numai 5 șuturi au fost cadrate pe poarta lui Kasper Schmeichel. De cealaltă parte, trupa lui Brendan Rodgers, în frunte cu Vardy, a tras 7 șuturi pe poartă și a știut când să surprindă pe contraatac și cum să rupă echilibrul jocului. În același timp, "vulpile" s-au apărat impecabil, lucru pe care Rodri l-a contestat dur la finalul duelului.

Rodri, declarație rară după Manchester City - Leicester 2-5: "N-au jucat nimic!"

Mijlocașul lui City i-a criticat pe cei de la Leicester pentru că s-au apărat cu "toți cei 11 jucători", "n-au jucat nimic" și că "au avut noroc". Evident, cuvântul "noroc" pare desprins din altă poveste, ținând cont că Leicester a fost echipa care a avut ocaziile mai periculoase și a știut să profite de slăbiciunile din defensiva lui Guardiola.
"Din punctul meu de vedere, au fost norocoși. Fotbalul n-a fost corect cu noi. Poate a fost greșeala noastră sau poate că ei au fost mai puternici. E greu de explicat. Am făcut multe lucruri bune ca să câștigăm meciul, iar Leicester a venit și s-a apărat cu 11 jucători în spatele mingii. Eu sunt tânăr și încerc să învăț cât mai mult, dar astfel de meciuri - în care oaspeții nu joacă nimic - mă cam depășesc. Nu este modul în care îmi place să joc.", a spus Rodri, pentru BBC Radio 5.

Reacția lui Guardiola, după Manchester City - Leicester 2-5: "Ne-am enervat când n-am reușit să ne creăm ocazii"

Pep Guardiola a comentat prestația slabă a jucătorilor săi din meciul cu Leicester. Managerul iberic consideră că lucrurile au mers bine până la pauză, moment în care echipa sa a cedat presiunii.
"Nu ne-am creat multe ocazii și am început să ne gândim că nu jucăm bine. Am pus multă presiune pe noi să înscriem golul al doilea, când ar fi trebuit să fim mai calmi. Am fost anxioși și ne-am enervat când am văzut că nu reușim să ne creăm ocazii. Le-am spus la pauză că joacă bine, că trebuie să fie mai calmi și că așa vor putea controla meciul.
Apoi am primit două goluri și meciul s-a complicat foarte tare. Leicester s-a apărat foarte jos, iar noi n-am avut la dispoziție jucători care să atace careul adversarului. Este greu, nu este simplu să accepți (n.r. - înfrângerea dură), dar asta va trebui să facem.", a declarat Pep Guardiola, la finalul meciului cu Leicester.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52