Liverpool a câștigat titlul acum o săptămână când City a pierdut cu Chelsea pe Stamford Bridge iar Pep Guardiola a confirmat că echipa sa va acorda o gardă de onoare pentru noua echipă campioană, așa cum este obiceiul în Anglia.
Însă Jurgen Klopp a insistat că Liverpool nu va merge pe Etihad pentru a celebra recentul succes, germanul vrea să obțină cele trei puncte.
Vorbind miercuri după-amiază, Klopp a recunoscut: ”Nu sunt sigur că am mai primit vreuna. A trecut mult timp de când eram în Germania. Nu știu dacă e o tradiție acolo. Este un gest frumos, cu siguranță”.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
”Nu am nevoie, ca să fiu sincer. Mergem acolo să jucăm fotbal și să câștigăm meciul. Nu celebrăm ceva ce s-a întâmplat cu o săptămână mai vreme”, a afirmat germanul. Klopp și jucătorii se pot aștepta să primească o gardă de onoare în toate cele șapte meciuri rămase de disputat. Ei sunt echipa care a cucerit titlul cel mai devreme din istoria Premier League, având un avans de 23 de puncte față de City.

Manchester City - Liverpool: Garda de onoare, criticată de Danny Murphy

Fostul jucător al lui Liverpool, Danny Murphy, a criticat această tradiție ca fiind ”lipsită de sens” însă apoi și-a cerut scuze ”pentru cuvintele alese”.
El afirmase: ”Este o percepție de respect, este lucrul corect de făcut, vrei să transmiți că atunci când câștigă cineva, arăți respect. Faptul că City va face acest lucru joi seara va arăta modestia lor și va fi o laudă pentru Liverpool. Dar eu cred că nu are sens. Nu știu cum a început și de ce, dar eu nu aș fi confortabil să fac asta. Aș face-o fiindcă trebuie dar nu ar fi din sinceritate”.
”Dacă aș fi fost jucător al lui Liverpool și United câștiga campionatul, știi că sunt mai buni decât tine, îi respecți și încerci să faci tot posibilul să fii ca ei, așa că ei știu deja asta. Fanii nu vor așa ceva, nici jucătorii, este totul pentru imagine și nu înseamnă nimic”, a afirmat Murphy.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52