Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City riscă să fie retrogradată până în Liga a 4-a. Ce scriu englezii

Cristian Mihală

Publicat 15/02/2020 la 13:38 GMT+2

Manchester City a fost suspendată din Champions League pentru următorii doi ani, iar pedepsele pot continua și pe plan intern. The Independent susține că în English Football League și-a schimbat recent regulamentul, iar un club aflat în situația "cetățenilor" poate fi retrogradat până în Liga a 4-a.

Manchester City's Brazilian striker Gabriel Jesus (R) jumps to head home their third goal during the English FA Cup fourth round football match between Manchester City and Fulham at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 26, 2020

Credit imagine: Getty Images

Clubul de pe Etihad a fost exclus din Liga Campionilor până în 2022 (suspendarea intră în vigoare de sezonul viitor) și a fost obligat să plătească amenzi în valoare de 30 de milioane de euro pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.
Din câte se pare, City a mințit în înscrisuri oficiale către UEFA, supra-evaluând sponsorizările primite, astfel încât să pară că nu a încălcat fair-play-ul financiar. "Cetățenii" vor merge la TAS pentru a-și căuta dreptatea, dar foarte probabil vor fi judecați și în Anglia pentru neregulile comise.
Potrivit The Independent, pentru a primi licența, orice club din Premier League trebuie să trimită către Federație aceleași informații pe care și cei de la forul continental le cer. Dacă datele furnizate sunt mincinoase, City va avea de suportat noi sancțiuni, pe plan intern, chiar dacă regulamentul în Anglia e mai "flexibil", după cum notează sursa citată.
Chiar și așa, o penalizare de puncte "e foarte probabilă", notează jurnaliștii englezi, care vorbesc despre faptul că English Football League a abordat de curând o serie de reglementări; conform acestora, formațiile aflate într-o situație de genul celei de la City riscă să fie retrogradate până în Liga a 4-a.
Cel mai probabil nu se va pune totuși problema trimiterii lui Manchester City într-o ligă inferioară, însă e clar că, dacă TAS nu va întoarce decizia UEFA, clubul de pe Etihad e la un pas de colaps. Fără dreptul de a juca în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, "cetățenii" sunt în pericol să îl piardă pe Guardiola și pe cei mai buni jucători.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo