Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, victorie categorică cu Burnley! Hattrick de senzație pentru Riyad Mahrez

Nicu Savin

Actualizat 28/11/2020 la 22:42 GMT+2

Manchester City a avut un meci mai ușor decât era de așteptat pe teren propriu contra lui Burnley. Echipa lui Guardiola și-a asigurat un avantaj considerabil încă de la pauză, iar în repriza secundă și-au continuat asaltul și au obținut cea mai categorică victorie a acestui sezon.

Riyad Mahrez a marcat un hattrick pentru Manchester City în meciul cu Burnley

Credit imagine: Getty Images

După 2 meciuri consecutive fără victorie în Premier League (1-1 cu Liverpool și 0-2 cu Tottenham), Manchester City nu își mai permitea să facă alți pași greșiți. Burnley era adversarul perefect pentru "cetățeni" pentru a-și recăpăta forma și elevii lui Guardiola au profitat din plin de asta.
City și-a făcut meciul ușor de la început, Mahrez înscriind în minutul 6 golul de 1-0, după ce a fost servit perfect de Kevin de Bruyne. Algerianul a recidivat în minutul 22, când a primit mingea dintr-o aruncare de la margine de la Walker, s-a distrat cu fundașii adverși, iar apoi a marcat cu un șut perfect în colțul lung.
"Cetățenii" au continuat să domine și au mai înscris o dată până la pauză. Același Kevin de Bruyne a centrat perfect în minutul 41, iar Benjamin Mendy a făcut 3-0 cu un șut ideal la colțul lung, aceasta fiind prima reușită a francezului în tricoul lui City.

Manchester City-Burnley 5-0 | Victorie categorică pentru echipa lui Guardiola

Repriza secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate și singurul scop al oaspeților a fost să limiteze proporțiile scorului, fără succes însă. Ferran Torres a marcat pentru 4-0 în minutul 67, iar Mahrez a reușit hattrick-ul 2 minute mai târziu, acesta marcând cu capul din centrarea lui Foden. Algerianul a devenit abia al doilea jucător african care reușește un hattrick în Premier League pentru Manchester City, după ce Yaya Toure reușise primul această performanță, într-un meci cu Fulham din 2014.
Peacock-Farrell și-a înscris în proprie poartă în minutul 76, dar golul a fost anulat pentru off-side, iar apoi City a luat puțin piciorul de pe accelerație. De Bruyne putea marca și el, dar șutul său din minutul 90 a lovit bara și partida s-a încheiat 5-0, City trecându-și în cont 3 puncte obținute mai ușor decât s-ar fi așteptat.
Prin acest succes, City urcă pe locul 8 în Premier League, având 15 puncte după 9 meciuri disputate. În schimb, Burnley rămâne cu doar 5 puncte și ocupă poziția a 17-a în clasament, iar acest sezon se anunță unul extrem de dificil pentru formația lui Sean Dyche în încercarea de a rămâne în Premier League.
Pentru Burnley urmează o nouă deplasare grea, pe terenul lui Everton, iar pe City o așteaptă o perioadă infernală, cu meciuri din 3 în 3 zile. Totuși, săptămâna viitoare "cetățeni" vor avea un nou meci relativ ușor pe Etihad, contra lui Fulham, asta după ce la mijlocul săptămâni vor juca cu Marseille în Champions League, competiție unde au obținut deja biletele pentru primăvară.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo