Manchester United a reușit să finalizeze în cele din urmă transferul lui Amad Diallo, jucător pe care "diavolii" l-au urmărit intens în ultimele luni. Atacantul ivorian a fost promovat la prima echipă a Atalantei în 2019, după ce a impresionat la formația primavera în ultimii ani.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Per total, Diallo a adunat 5 apariții la prima echipă a Atalantei, reușind să înscrie și un gol, chiar la debutul său.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Diallo a semnat cu United un contract valabil pe 4 ani și jumătate, cu opțiunea de prelungire pe încă unul.
Oficialii lui United l-au urmărit cu multă atenție în ultima vreme, iar în această iarnă au decis să forțeze transferul. Cei de la Atalanta și-ar fi dorit să-l oprească pe Diallo până în vară, dar conducătorii de pe Old Trafford n-au mai avut răbdare și au scos din conturi 19 milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/01/07/2966936.jpg

Manchester United a finalizat primul transfer din 2021: Amad Diallo, de la Atalanta

Atalanta ar putea să primească în viitor alte 18 milioane de euro, sub formă de bonusuri de performanță.
Diallo a trecut cu bine vizita medicală și a obținut permisul de muncă cu ajutorul căruia poate să călătorească în Marea Britanie.
"Suntem bucuroși să anunțăm că transferul lui Amad Diallo la United a fost finalizat", au scris cei de la Manchester United.
"După ce am așteptat încă din vară, transferul la Manchester United este în sfârșit un vis devenit realitate. Sunt extrem de ambițios și sunt foarte multe lucruri pe care vreau să le îndeplinesc aici. Când am vorbit cu managerul (n.r. - Ole Gunnar Solskjaer) am știut că am semnat cu clubul potrivit", a spus Diallo.

Solskjaer, încântat de transferul lui Amad Diallo la Manchester United

La rândul său, Solskjaer s-a arătat extrem de entuziasmat de transferul lui Diallo:
"L-am urmărit pe Amad în ultimii ani și, personal, cred că este unul dintre cei mai promițători tineri jucători. Manchester United are o istorie bogată în ceea ce privește dezvoltarea fotbaliștilor tineri, motiv pentru care avem totul pregătit pentru ca Amad să-și atingă potențialul maxim aici", a spus Solskjaer.
Amad Diallo a devenit astfel primul jucător transferat în Marea Britanie sub regulamentul post-Brexit. Atacantul ivorian a avut nevoie să primească un permis de muncă din partea Federației Engleze, valabil începând cu data de 1 ianuarie 2021.
Diallo nu va trebui să intre în izolare odată cu sosirea sa la Manchester deoarece a stat într-o "bulă" anti-COVID la Atalanta, în ultima perioadă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53