VAR-ul a validat golul, iar "tunarii" au egalat situația pe tabelă, după ce McTomminay deschisese scorul în prima repriză. Totuși, se poate pune problema dacă arbitrul a fluierat sau nu înainte ca Aubameyang să marcheze.
Arbitrul derby-ului de pe Old Trafford, Kevin Friend, a anulat un gol asemănător în urmă cu o lună, la meciul Crystal Palace - Aston Villa. Friend a fluierat simularea lui Jack Grealish, exact înainte ca Henri Lansbury să trimită mingea în poartă. Arbitrajul VAR n-a intervenit deoarece centralul fluierase înainte ca Lansbury să marcheze.

Aubameyang: "Mereu încerc să înscriu, chiar dacă aud fluierul înainte!"

Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
ACUM 5 ORE
La finalul partidei, Aubameyang a recunoscut că a auzit fluierul înainte să șuteze, dar acest lucru nu a mai contat în urma intervenției VAR:
"M-am asigurat că nu eram în poziție de offside și am fost uimit că arbitrul a fluierat. Am finalizat faza ca de obicei. Întotdeauna încerc să înscriu, chiar dacă aud fluierul.", a spus atacantul lui Arsenal după meciul de luni seară.
https://i.eurosport.com/2019/09/30/2687244.jpg
Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a declarat că tușierul a influențat enorm faza din care Arsenal a egalat:
"A avut un impact imens faptul că arbitrul de tușă a ridicat fanionul. În această situație, era mai bine să-l țină jos până se termina faza. Acest lucru l-a păcălit și pe Ashley Young, care putea să facă diferența dacă nu se oprea.", a spus managerul lui Manchester United.

Callagher: "Golul nu putea fi validat!"

Fostul arbitru Dermot Callagher a făcut o comparație între golul validat al lui Aubameyang și cel anulat al lui Lansbury, din meciul cu Crystal Palace:
"A fluierat arbitrul înainte ca Lansbury să șuteze? Da, a fluierat, fără îndoială. Deci golul nu putea fi validat în niciun fel. VAR-ul putea interveni doar dacă nu se auzea fluierul!"
În cele din urmă, golul a fost acordat, iar Arsenal a urcat pe locul patru, la nouă puncte în spatele liderului Liverpool. De cealaltă parte, Manchester United se află abia pe locul zece, cu două victorii în șapte partide. Arsenal continuă seria de meciuri fără victorie pe Old Trafford. Din 2006 n-a mai câștigat echipa lui Unai Emery un duel pe terenul "diavolilor roșii".
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27